home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Υποψηφιότητα της περιοχής «Πάρνωνα-Μαλέα» ως Απόθεμα Βιόσφαιρας της UNESCO

Παρουσίαση του φακέλου της υποψηφιότητας στον Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχό
Παρουσίαση του φακέλου της υποψηφιότητας του «Πάρνωνα Μαλέα, ως Απόθεμα Βιόσφαιρας» στον Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχό

Τη Δευτέρα 8 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, η παρουσίαση του φακέλου της υποψηφιότητας της περιοχής «Πάρνωνα-Μαλέα», για την αναγνώρισή της ως Απόθεμα Βιόσφαιρας στο πλαίσιο του προγράμματος MaB/ UNESCO.

Με το χαρακτηρισμό «Απόθεμα Βιόσφαιρας της UNESCO», μια περιοχή αποκτά πλεονεκτήματα τόσο σε επίπεδο προστασίας και διατήρησης του φυσικού και πολιτιστικού της περιβάλλοντος, όσο και σε επίπεδο αειφόρου τοπικής ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε παρουσία επίσης του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη με ευθύνη τα αντικείμενα Συντονισμού-Οικονομικών-Προγραμματισμού, Χρήστου Λαμπρόπουλου και των Δημάρχων Νότιας Κυνουρίας, Μανώλη Δολιανίτη και Ευρώτα Δήμου Βέρδου.

Ο φάκελος παρουσιάστηκε από τον Διευθυντή της Αναπτυξιακής Πάρνωνα Μαρίνo Μπερέτσο, τον Καθηγητή Χημείας Περιβάλλοντος και Χημικής Ωκεανογραφίας του Ε.Κ.Π.Α και Διευθυντή της Έδρας και Δικτύου UNESCO για την Διαχείριση και Εκπαίδευση Αειφόρου Ανάπτυξης στη Μεσόγειο Μιχάλη Σκούλλο, την Δασολόγο Περιβαλλοντολόγο MSc Χριστίνα Καλαθά και τον συντονιστή της υποψηφιότητας και Σύμβουλο Τοπικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης Κοσμά Σιδηρόπουλο. Στη συζήτηση παρείχε επιστημονικές και τεχνικές διευκρινήσεις ο Ευάγγελος Παππάς εκ μέρους της εταιρείας-συμβούλου ΟΙΚΟΜ ΕΠΕ.

Βασικός υποστηρικτής της υποψηφιότητας του Αποθέματος Βιόσφαιρας Όρους Πάρνωνα και Ακρωτηρίου Μαλέα, είναι η εταιρεία Πάρνωνας, η οποία περιλαμβάνει στους μετόχους της την Περιφέρεια Πελοποννήσου, όλους τους Δήμους στη διοικητική περιφέρεια των οποίων χωροθετείται το Απόθεμα Βιόσφαιρας Όρους Πάρνωνα και Ακρωτηρίου Μαλέα και μια μεγάλη ομάδα κοινωνικοοικονομικών φορέων.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis