home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Ξεμπλοκάρει η μαρίνα μετά την έγκριση από το ΚΑΣ

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ενέκρινε την επικαιροποιημένη αρχιτεκτονική μελέτη
Μαρίνα Ναυπλίου μακέτα

Το Ναύπλιο ετοιμάζεται να υποδεχθεί τη Μαρίνα μετά την έγκριση της επικαιροποιημένης μελέτης από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, το οποίο σε πρώτη φάση είχε απορρίψει το έργο.

Το έργο, που ανέρχεται στα 25 εκατομμύρια ευρώ, συνιστά ένα σημαντικό οικονομικό και τουριστικό ορόσημο για την περιοχή, ανοίγοντας νέες προοπτικές και δυνατότητες για ολόκληρη Ανατολική Πελοπόννησο.

Το έργο, το οποίο προωθήθηκε με τη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και τη συνεισφορά της Υπουργού Λίνας Μενδώνη, έλαβε τελικά το πράσινο φως σήμερα από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, ανοίγοντας το δρόμο για την κατασκευή της τουριστικής μαρίνας.

Η μαρίνα, που θα βρίσκεται 500 μέτρα βόρεια από το υπάρχον λιμάνι του Ναυπλίου, θα διαθέτει 210 θέσεις για ελλιμενισμό σκαφών μήκους 8 έως 12 μέτρων, ενώ θα παρέχει πλήθος υπηρεσιών για τους ναυτιλλομένους και τους επισκέπτες της πόλης.

Πρόκειται για το πρώτο έργο ΣΔΙΤ για μαρίνα, καθιστώντας το Ναύπλιο πρωτοπόρο σε αυτόν τον τομέα. Οι υποδομές που προβλέπονται θα εξυπηρετήσουν τόσο τα σκάφη όσο και τις εμπορικές δραστηριότητες στη χερσαία περιοχή της μαρίνας, ενισχύοντας τον τουρισμό και την οικονομία του Ναυπλίου.

Η έγκριση αυτή ανοίγει νέες προοπτικές για το Ναύπλιο και αναμένεται να ενισχύσει τον τουρισμό και την οικονομία της περιοχής, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και προσελκύοντας επενδύσεις.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis