home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Με μεγάλη συμμετοχή η παρουσίαση του βιβλίου του Χρήστου Λούκου

Η εκδήλωση οργανώθηκε από τους «Φίλους των Γενικών Αρχείων του Κράτους (ΓΑΚ) Αργολίδας».
parousiasi vivliou (1)

Το βράδυ του Σαββάτου 6 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στον φιλόξενο χώρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Ναυπλίου «Ο Παλαμήδης» η παρουσίαση του βιβλίου του Χρήστου Λούκου, Ιστορικού, Ομότιμου Καθηγητή Πανεπιστημίου Κρήτης, με τίτλο: «Ιωάννης Καποδίστριας. Μια απόπειρα ιστορικής βιογραφίας».

Η εκδήλωση οργανώθηκε από τους «Φίλους των Γενικών Αρχείων του Κράτους (ΓΑΚ) Αργολίδας».

Τον ομιλητή παρουσίασε ο Πρόεδρος του Σωματείου Δημήτρης Χ. Γεωργόπουλος.

Για το βιβλίο μίλησε ο συγγραφέας, ο οποίος αναφέρθηκε στην έννοια της ιστορικής βιογραφίας, στην πορεία του Ιωάννη Καποδίστρια ως διπλωμάτη της Ρωσικής Αυτοκρατορίας κατά τη δύσκολη μεταναπολεόντια εποχή, καθώς και στην ουσιαστική συμβολή του στην εδραίωση της ανεξαρτησίας  της Ελβετικής Ομοσπονδίας και στην επανίδρυση της εθνικής κρατικής οντότητας των Επτανήσων.

parousiasi vivliou (2)

Επίσης, αναφέρθηκε στη στάση του Κυβερνήτη απέναντι στη Φιλική Εταιρεία και την ελληνική Επανάσταση, στους πολιτικούς  στόχους και την ιδεολογία του, στο ποθούμενο δάνειο των 60.000.000 φράγκων και στη στυγερή  δολοφονία του.

Οι «Φίλοι των Γενικών Αρχείων του Κράτους (ΓΑΚ) Αργολίδας» εκφράζουν τις ευχαριστίες τους προς το κοινό που παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον την εκδήλωση και έθεσε ενδιαφέρουσες ερωτήσεις, οι οποίες απαντήθηκαν από τον ομιλητή.

Το βιβλίο διατίθεται από το βιβλιοπωλείο Αποσπερίτης, Λεωφ. Βασιλ. Αμαλίας 30, Ναύπλιο, τηλ. 2752 022580.

Τέλος, ας σημειωθεί ότι όποιος/-α ενδιαφέρεται να εγγραφεί ως μέλος στο Σωματείο «Φίλοι των Γενικών Αρχείων του Κράτους (ΓΑΚ) Αργολίδας» μπορεί να αποστείλει το αίτημά του/της στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected].

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis