home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας ζητά καλύτερα νοσοκομεία

Συμμετοχή στην κινητοποίηση στα Νοσοκομεία Άργους και Ναυπλίου
Νοσοκομείο υγεία ορός

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας δηλώνει τη συμμετοχή του στην κινητοποίηση τη Δευτέρα 8 Απριλίου, στις 11πμ στο Νοσοκομείο Άργους και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Τρίτη 9 Απριλίου στις 6.30μμ στο Νοσοκομείο Ναυπλίου.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του:

«Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, ολοένα και χειροτερεύει! Από τη μια η υποχρηματοδότηση, η υποστελέχωση, οι εξαντλητικές συνθήκες εργασίας για το προσωπικό των νοσοκομείων και από την άλλη τα απογευματινά ιατρεία καταδικάζουν και λεηλατούν τη δημόσια Υγεία που έχει ανάγκη και πληρώνει τόσα χρόνια ο λαός!

Η σημερινή αλλά και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, με μια σειρά νομοθετημάτων απαξιώνουν το δημόσιο σύστημα υγείας και το χρησιμοποιούν ως όχημα για την αντιμετώπιση της Υγείας ως εμπόρευμα και των ασθενών ως πελατών.

Η ταφόπλακα που βάζει η σημερινή κυβέρνηση με τη λειτουργία απογευματινών ιατρείων, ένα μόνο πράγμα καταδεικνύει: τη λύσσα τους προκειμένω να βγάλουν κέρδη οι επιχειριματικοί όμιλοι από την εμπορευματοποίηση της Υγείας του λαού. Αντί να προσλάβουν το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό έτσι ώστε να λειτουργήσουν οι κλειστές χειρουργικές αίθουσες για να χειρουργούνται έγκαιρα οι ασθενείς, μας σπρώχνουν να ξαναπληρώνουμε νόμιμα πλέον το κρατικό φακελάκι των απογευματινών ιατρείων/χειρουργίων.

Το Νοσοκομείο Αργολίδας, με τις νοσηλευτικές μονάδες Άργους και Ναυπλίου αλλά και τα Κέντρα Υγείας του νομού, αποτελούν επικίνδυνο παράδειγμα υποστελέχωσης με μόνιμο αίτημα την πρόσληψη παιδιάτρων στο νομό, απαρχαιωμένων κτηριακών εγκαταστάσεων και εξοντωτικών συνθηκών εργασίας. Τώρα που προστίθεται και «το κερασάκι στη τούρτα» τα απογευματινά χειρουργεία, πρέπει να φέρουμε τον κόσμο ανάποδα προκειμένω να το εμποδίσουμε.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, το δίλλημά που μας βάζουν είναι: ή να δώσουμε ένα σκασμό λεφτά στα Ιδιωτικά Κέντρα Υγείας, ή να τα δώσουμε στα Δημόσια Νοσοκομεία «Επειχειρήσεις» ή να μας τα πάρουν έμμεσα από τη φορολογία, δεδομένου ότι ο κρατικός προϋπολογισμός του 2024 προβλέπει κρατικές επιδοτήσεις ύψους 8,5 δισ. για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Η απάντησή μας σε αυτό πρέπει να είναι μαχητική και ξεκάθαρη!

Συντονιζόμαστε από κοινού με εργαζόμενους και σωματεία του νομού και συμμετέχουμε στην κινητοποίηση για τη διασφάλιση του χαρακτήρα της Δημόσιας Υγείας που αποφάσισαν το Εργατικό Κέντρο Αργολίδας, το Σωματείο Πολιτικών Συνταξιούχων, ο Εμπορικός Σύλλογος Άργους, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών – Βιοτεχνών – Εμπόρων Άργους και το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας-Κορινθίας,τη Δευτέρα 8/4/2024 στις 11 πμ στο Νοσοκομείο Άργους και παράλληλα καλούμε σε ανάλογη συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Τρίτη 9/4/2024 στις 06:30 μμ στο Νοσοκομείο Ναυπλίου.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • ΟΧΙ στη λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης σε Υγεία, Πρόνοια και Κοινωνική Ασφάλιση.
  • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα Υγείας. Κατάργηση κάθε είδους πληρωμών των ασθενών.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες.

Λέμε όχι στα απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή. Η ανθρώπινη ζωή δεν κοστολογείται, η υγεία δεν είναι εμπόρευμα!»

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis