home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Αμερικανοί φοιτητές γνώρισαν την Ύδρα

Υποδοχή φοιτητών του Εθνικού Πανεπιστημίου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στο Ιστορικό Δημαρχείο της Ύδρας από το Δήμαρχο Γεώργιο Κουκουδάκη

|

Χρόνος ανάγνωσης

2 λεπτά

|

0 Σχόλια στο Αμερικανοί φοιτητές γνώρισαν την Ύδρα
ydra synantisi

Στο πλαίσιο εκπαιδευτικού ταξιδιού στην Ελλάδα αλλά και στην Ύδρα, φοιτητές του Εθνικού Πανεπιστημίου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής επισκέφθηκαν την Παρασκευή 5 Απριλίου το Ιστορικό Δημαρχείο της Ύδρας και καλωσορίστηκαν από τον Δήμαρχο κ. Γεώργιο Κουκουδάκη.

Στην ομιλία του προς τους φοιτητές και τους καθηγητές τους, ο κ. Δήμαρχος έκανε μία εκτενή αναφορά στην ιστορία της Ύδρας αλλά κυρίως στη συνεισφορά της στον απελευθερωτικό αγώνα κατά την Επανάσταση του 1821. Αναφερόμενος στην κατάσταση του νησιού κατά την προεπαναστατική περίοδο, εξήγησε τους λόγους που η Ύδρα ήταν μία ημιαυτόνομη και αυτάρκης πολιτεία με εμπορικό στόλο και έμπειρα πληρώματα, με την πρώτη σχολή εκπαίδευσης πλοίαρχων αλλά και με διεθνείς σχέσεις και ανεπτυγμένη διπλωματία, καθιστώντας τη μία ισχυρή δύναμη της εποχής.

Στη συνέχεια, μίλησε στους φοιτητές για τη μεγάλη συμβολή της Ύδρας στον Επαναστατικό Αγώνα της απελευθέρωσης, αναφερόμενος στους υδραίους ήρωες δεν παρέλειψε να περιγράψει την ανδρεία του Ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη αλλά και τις ηγετικές ικανότητες του Λάζαρου Κουντουριώτη υποδεικνύοντας στους φοιτητές τη μορφή των γενναίων ηρώων μέσα από τα πορτρέτα που κοσμούν το ιστορικό Δημαρχείο. Συνεχίζοντας την ομιλία του ο κ. Δήμαρχος, και αναφερόμενος στους νεότερους αγώνες της πατρίδας μας, μίλησε για τη συμβολή του Ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους και την απελευθέρωση του Αιγαίου ενώ τους ανέφερε ότι ο Ναύαρχος υπηρέτησε την Πατρίδα του και ως ο Πρώτος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

ydra synantisi (2)

Περνώντας στη σύγχρονη εποχή, ο κ. Κουκουδάκης μίλησε στους φοιτητές για τις μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές που πρωταγωνίστησε η Ύδρα, τους καλλιτέχνες που εμπνεύστηκαν από το φυσικό κάλλος του νησιού μας, τους μεγάλους Υδραίους ζωγράφους αλλά και ξένους διεθνούς φήμης καλλιτέχνες που φιλοτέχνησαν με φόντο την Ύδρα.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Δήμαρχος ευχαρίστησε τους φοιτητές και καθηγητές που επισκέφτηκαν την Ύδρα και θέλησαν να μάθουν περισσότερα για την πλούσια ιστορία του τόπου μας, ενώ αρκετοί από αυτούς έθεσαν ερωτήματα σχετικά με την Ύδρα και τη σύγχρονη εποχή.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis