home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ονομασία της αίθουσας του Ψηφιακού Μουσείου “Καλαμάτα 1821” στη μνήμη του καθηγητή Νίκου Ζαχαριά

“Ο Καθηγητής Νίκος Ζαχαριάς υπήρξε λαμπρός επιστήμονας και φωτεινός άνθρωπος, με το έργο του στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου να είναι σημαντικό και πρωτοπόρο στην Επιστήμη και στην παγκόσμια ερευνητική κοινότητα”.
Νίκος Ζαχαριάς

Το Δ.Σ. Καλαμάτας, κατά την 9η/2024 συνεδρίασή του, ομόφωνα αποφάσισε κατά την εισήγηση του θέματος, την ονομασία της αίθουσας του Ψηφιακού Μουσείου «Καλαμάτα 1821» στη μνήμη του εκδημήσαντα Νικολάου Ζαχαριά, Καθηγητή Αρχαιομετρίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Στην εισήγησή του ο Αντιδήμαρχος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Κλιματικής Ουδετερότητας Βασίλειος Παπαευσταθίου σημείωσε χαρακτηριστικά:

Ο Καθηγητής Νίκος Ζαχαριάς υπήρξε λαμπρός επιστήμονας και φωτεινός άνθρωπος, με το έργο του στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου να είναι σημαντικό και πρωτοπόρο στην Επιστήμη και στην παγκόσμια ερευνητική κοινότητα”.

Συνέχισε λέγοντας πως “υπήρξε πρότυπο επιστήμονα και μέντορα, υποστηρίζοντας με θέρμη τους νεότερους. Συνέγραψε πλείστα άρθρα και βιβλία, όντας δραστήριος, πολυσχιδής ευγενής και υποστηρικτικός σε κάθε συνεργασία, ενώ πλούσια ήταν η προσφορά του στην Καλαμάτα.

Ανάμεσα στο σπουδαίο έργο που άφησε στην πόλη μας ο Νίκος Ζαχαριάς, ξεχωρίζει το ψηφιακό Μουσείο του 1821, που στεγάζεται σε αίθουσα του Ιστορικού Δημαρχείου, μέρος του προγράμματος «Καλαμάτα 1821 – Δρόμοι Ελευθερίας». Το έργο του εκεί προικοδότησε την πόλη μας με μια σπουδαία παρακαταθήκη, δίνοντας την δυνατότητα επανασύνδεσης των κατοίκων και των επισκεπτών μας με τα ιστορικά γεγονότα του 1821, αναδεικνύοντας με μοναδικό τρόπο την ιστορία της Καλαμάτα μας.

Για το έργο του αυτό θα ευγνωμονούμε την μνήμη του αιώνια. Μετά τα ανωτέρω, εισηγούμαστε στο Δημοτικό Συμβούλιο την: «Ονομασία της αίθουσας του Ψηφιακού Μουσείου «Καλαμάτα 1821» στη μνήμη του εκδημήσαντα Νικολάου Ζαχαριά, Καθηγητή Αρχαιομετρίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου»“.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis