home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Αρκαδία: Ταξιτζής οδηγούσε σαν τρελός σε μαθητικό δρομολόγιο

Ο οδηγός ταξί με βεβαρυμένο ποινικό μητρώο απομακρύνθηκε μετά από καταγγελία ότι ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα και κινδύνεψε να προσκρούσει σε κολώνα.
taxi

Κατά την είσοδο του επιβάτη σε ένα ταξί, οι προσδοκίες είναι πολλές. Ανάμεσά τους, η ευγένεια, η ασφάλεια και η καθαριότητα του οχήματος. Ωστόσο, μια αναφορά που έγινε πρόσφατα στην Περιφερειακή Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου αναδεικνύει προβληματισμούς σχετικά με την ασφάλεια των μαθητών κατά τη μεταφορά τους στα σχολεία.

Σύμφωνα με την αναφορά, ένα περιστατικό στη Μεγαλόπολη εξέθεσε την ανάγκη για προσοχή στην επιλογή των οδηγών ταξί που αναλαμβάνουν τη μεταφορά μαθητών. Η προσθήκη οδηγών με ιστορικό αμέλειας στην ασφάλεια, όπως αποκαλύφθηκε από το Ποινικό Μητρώο, έθεσε υπό αμφισβήτηση την εκτέλεση της σύμβασης μεταξύ των εταιρειών ταξί και της περιφερειακής αρχής για τη μεταφορά μαθητών.

Στις 20/2/2024 η προϊσταμένη του σχολείου του Δήμου Τρίπολης κατήγγειλε την οδηγική συμπεριφορά του ταξιτζή κατά τη μεταφορά των μαθητών από τη Μεγαλόπολη στη σχολική μονάδα, επισημαίνοντας ότι ο πατέρας του μεταφερόμενου μαθητή πήγε το παιδί του σχολείο με το αυτοκίνητό του επειδή φοβόταν για την ασφάλεια μεταφοράς του.

Η ειδική όχληση, όπως αναφέρεται στη δημοσιευμένη στη Διαύγεια απόφαση, αφορούσε στην κακή οδική συμπεριφορά του οδηγού, ο οποίος σύμφωνα με την καταγγελία ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα και κινδύνεψε να προσκρούσει σε κολώνα.

Όπως αναφέρθηκε από τον πρόεδρο της Επιτροπής κ. Λαμπρόπουλο δεν έγινε καλή εκτέλεση της σύμβασης.

Oi αντιδράσεις από την περιφερειακή επιτροπή ήταν αυστηρές, επισημαίνοντας τη σημασία της ασφάλειας των μαθητών και την ανάγκη για συνεχή παρακολούθηση των οδηγών. Η αντικατάσταση του εν λόγω οδηγού ήταν αναγκαία, ενώ επικεντρώθηκε η προσοχή στην εξασφάλιση ότι οι επιλογές προσωπικού για τη μεταφορά μαθητών θα πληρούν τα υψηλά πρότυπα ασφαλείας και επαγγελματισμού.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis