home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Αγριογούρουνο – γίγας κόβει βόλτες στους δρόμους (Βίντεο)

Αυτή τη φορά στην Πολωνία. Όμως η εμφάνιση αγριογούρουνων και στους δρόμους της Αργολίδας είναι ένα φαινόμενο που συμβαίνει ολοένα και συχνότερα
Αγριογούρουνα Δρέπανο

Η εμφάνιση αγριογούρουνων στους δρόμους της Αργολίδας είναι ένα φαινόμενο που συμβαίνει ολοένα και συχνότερα, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια.

Όμως τα αγριογούρουνα έχουν κατακλίσει όλη την Ευρώπη. Μια τέτοια περίπτωση καταγράφηκε το βράδυ της Δευτέρας 1 Απριλίου, στην Πολωνία, όπου ένα καλοαναθρεμμένο αγριογούρουνο έκοβε βόλτες ατάραχο στους δρόμους.

Το αγριογούρουνο – γίγας κατέγραψε live ο Σωκράτης Δωρής, όχι στο Δρέπανο, αλλά από την Πολωνία, όπως βλέπουμε και στο παρακάτω βίντεο:

Αγριογούρουνα και στην Αργολίδα

Αρκετές φορές έχουν εμφανιστεί όμως αγριόχοιροι και στην Αργολίδα. Τον περασμένο Οκτώβρη, στην επαρχιακή Οδό Λευκακίων – Δρεπάνου αγριογούρουνα εθεάθησαν να περνούν κάθετα τον δρόμο με ταχύτητα, εκθέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο τους οδηγούς.

Δυο μήνες αργότερα, στα τέλη Δεκεμβρίου του 2023, εννέα αγριογούρουνα έκαναν βόλτα στον δρομο Ασίνη προς Ναύπλιο, λίγο πριν τη διασταύρωση στα Λευκάκια που πάει προς Δρέπανο.

Είναι γεγονός πως αν ένας οδηγός συγκρουστεί με αγριογούρουνο μπορεί το όχημα να πάθει μεγάλη ζημιά αλλά και ο ίδιος να τραυματιστεί.

Την ίδια στιγμή οργανώσεις και φορείς έχουν ζητήσει επανειλημμένως από την πολιτεία και τις αρμόδιες υπηρεσίες να ληφθούν άμεσα αποτελεσματικά μέτρα για το πρόβλημα του υπερπληθυσμού των υβριδικών αγριογούρουνων που πλήττει όλη την Πελοπόννησο.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis