home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Καλάβρυτα: Ένας τόπος όπου η ιστορία συνυφαίνεται με τη σύγχρονη γοητεία

Ακαταμάχητος προορισμός γεμάτος ιστορία και φυσική ομορφιά.
kalavryta

Τα Καλάβρυτα, που βρίσκονται στη γραφική Πελοπόννησο, είναι ένας μαγευτικός προορισμός γεμάτος ιστορία και φυσική ομορφιά.

Αυτό το υπέροχο χωριό, που βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Χελμός, είναι ένας αγαπημένος προορισμός όλο το χρόνο, γνωστός για τα υπέροχα αξιοθέατά του.

Ζωντανή μαρτυρία της ιστορίας

Tα Καλάβρυτα είναι ένας τόπος όπου η ιστορία συνυφαίνεται με τη σύγχρονη γοητεία. Το ιστορικό μωσαϊκό των Καλαβρύτων χρονολογείται αιώνες πίσω, ξεκινώντας από τις ρίζες του στην αρχαιότητα ως η πόλη της Κυνίθας. Τον 13ο αιώνα, πέρασε στα χέρια των Φράγκων, αφήνοντας πίσω του διαχρονικά ερείπια που σήμερα στεφανώνουν την πόλη ως ένα από τα σημαντικότερα μεσαιωνικά κάστρα της Πελοποννήσου.

Επισκεπτόμενοι τα Καλάβρυτα, μπαίνετε σε έναν πολύπλευρο προορισμό. Οι λάτρεις της ιστορίας εξερευνούν το πλούσιο παρελθόν του, που διαμορφώθηκε από κομβικές στιγμές κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης και περιόδους κατοχής.

Σιδηροδρομικός σταθμός Καλάβρυτα
Φώτο Wikipedia (Matěj Baťha)

Παραδοσιακό χρώμα

Η ίδια η πόλη γοητεύει με τα πέτρινα σπίτια της, τις πλατείες και τους ειδυλλιακούς πεζόδρομους με τα γραφικά καφέ και τις ταβέρνες που σκιάζονται από τα αιωνόβια πλατάνια. Είναι ένας τόπος όπου οι παραδόσεις διατηρούνται και οι τοπικές σπεσιαλιτέ απολαμβάνονται με ευχαρίστηση.

Τα Καλάβρυτα, σκαρφαλωμένα σε υψόμετρο 737 μέτρων, είναι εύκολα προσβάσιμα, μόλις 190 χιλιόμετρα από την Αθήνα. Είτε περπατήσετε στον πολυσύχναστο πεζόδρομό τους είτε εξερευνήσετε τα ιστορικά αξιοθέατά τους, τα Καλάβρυτα υπόσχονται μια γεύση από την ελληνική ιστορία και τη ζεστασιά της φιλοξενίας τους, καθιστώντας τα έναν ακαταμάχητο προορισμό για όλους τους ταξιδιώτες.

Ένα μακάβριο μνημείο

Ένα ξεχωριστό μνημείο της πόλης, το Ιερό Προσκύνημα είναι ο Τόπος Θυσίας, στο λόφο του Καπή, στο δρόμο προς το Χιονοδρομικό Κέντρο.

Μνημείο Καλάβρυτα
Φώτο: Wikipedia (MARKELLOS)

Στη Ράχη του Καπή, στις 13 Δεκεμβρίου 1943, οδηγήθηκαν όλοι οι άνδρες από 14 χρονών και πάνω, όπου και εκτελέσθηκαν από τους Γερμανούς.

Σε εκείνο το σημείο σήμερα, βρίσκεται ένας μεγάλος Σταυρός που θυμίζει εκείνο το έγκλημα. Στις στήλες που περιβάλλουν τον κεντρικό χώρο αναγράφονται τα ονόματα των οικογενειών των Εκτελεσθέντων και στην κατακόμβη υπάρχουν καντήλια ισάριθμα με τις οικογένειες τους.

Κάθε χρόνο στις 13 Δεκεμβρίου, μετά το μνημόσυνο στον καθεδρικό ναό της πόλης καταλήγει η πένθιμη πομπή στον Τόπο Θυσίας, όπου τελείται επιμνημόσυνη δέηση και προσκλητήριο Πεσόντων.

Βίντεο: Tasos Fotakis | DroneWork

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis