home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ένα σημαντικό βήμα για τις οδικές υποδομές της Μεσσηνίας

Ολοκληρώνονται οι μελέτες για την αναβάθμιση του οδικού άξονα Καλαμάτα – Πύλος – Μεθώνη. Προετοιμασία για έναρξη εργασιών το Καλοκαίρι
odika erga kykloforiakes rythmiseis (2)

Οι οριστικές μελέτες για την αναβάθμιση του οδικού άξονα Καλαμάτα – Πύλος – Μεθώνη, στη Μεσσηνία, φτάνουν στο τέλος τους, ενώ πληροφορίες για το νέο δίκτυο οδικής κυκλοφορίας προσφέρουν ελπίδες για βελτίωση της υποδομής. Το σχήμα ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ – INTRAKAT αναλαμβάνει την ολοκλήρωση των μελετών και προχωρά σε προετοιμασία για κατασκευαστικές εργασίες.

Οι προτάσεις από τον ανάδοχο, οι οποίες αφορούν τεχνικά ζητήματα, αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός των επόμενων δύο μηνών, με στόχο την έναρξη των εργασιών εντός του καλοκαιριού. Οι προετοιμασίες περιλαμβάνουν τη χωροθέτηση των εργοταξίων και την πρόσληψη προσωπικού, ενώ αναμένεται και η μίσθωση μηχανημάτων έργων.

Η πρόοδος των απαλλοτριώσεων αποτελεί κρίσιμο στάδιο, καθώς επηρεάζει το χρονοδιάγραμμα των έργων. Εκκρεμούν υποθέσεις που αναμένεται να εκδικαστούν, ενώ απαιτούνται προσπάθειες για την ταχύτερη ολοκλήρωσή τους.

Με κόστος που ανέρχεται στα 311,23 εκατ. ευρώ, η αναβάθμιση του άξονα περιλαμβάνει την ανακατασκευή και τη δημιουργία νέου δρόμου σε συνολικό μήκος περίπου 50 χιλιομέτρων. Αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου 4 χρόνια, παρέχοντας ταχύτερη και αποδοτικότερη σύνδεση στη Μεσσηνία.

Το νέο δίκτυο οδικής κυκλοφορίας αναμένεται να μειώσει τον χρόνο ταξιδιού προς την Πύλο και τη Μεθώνη κατά περίπου 15 λεπτά, ενισχύοντας την προσβασιμότητα και την ανάπτυξη της περιοχής. Με την προοπτική αυτή, η Μεσσηνία ετοιμάζεται να κάνει ένα σημαντικό βήμα στο μέλλον για τις οδικές υποδομές της που θα επιτρέψει την οικονομική και κοινωνική της ανάπτυξη.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis