home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Τρίπολη: Ο Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε μείωση του clawback και αύξηση τιμών στα φθηνά φάρμακα

Ο Υπουργός Υγείας παρουσίασε στρατηγικές για την αντιμετώπιση των ελλείψεων φαρμάκων και την ενίσχυση της φαρμακοβιομηχανίας στην εκδήλωση της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας
Πανελλήνια Ένωση φαρμακοβιομηχανίας στην Τρίπολη. Συνέντευξη τύπου

Σε εκδήλωση της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας στην Τρίπολη, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ανακοίνωσε νέα μέτρα για τον έλεγχο του clawback και τη διασφάλιση της διαθεσιμότητας φαρμάκων.

Μετά από συνομιλίες με εκπροσώπους της ελληνικής και ξένης φαρμακοβιομηχανίας, προτείνει περαιτέρω μείωση των επιστροφών στο clawback για να διασφαλιστεί η διαθεσιμότητα των φαρμάκων.

Ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε τη σημασία της μείωσης του clawback, καθώς η ανεξέλεγκτη αύξησή του μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη διαθεσιμότητα φαρμάκων για τους ασθενείς. Επιπλέον, υπόσχεται ανακούφιση στη φαρμακοβιομηχανία μέσω του επενδυτικού clawback, το οποίο θα προωθήσει την επαναβιομηχάνιση της χώρας.

Ωστόσο, ο κ. Γεωργιάδης αναγνωρίζει επίσης το πρόβλημα των ελλείψεων φαρμάκων, το οποίο οφείλεται σε παράγοντες όπως οι χαμηλές τιμές των φαρμάκων. Προκειμένου να διασφαλιστεί η διαθεσιμότητα, προτείνει αύξηση των τιμών σε φθηνά φάρμακα, καθώς και την ενεργοποίηση Επιτροπών Ογκολογικών Φαρμάκων στα νοσοκομεία για να μειωθεί η χρήση φαρμάκων που δεν είναι απαραίτητα.

Με αυτές τις προτάσεις, ο κ. Γεωργιάδης αναζητά λύσεις για τη βελτίωση του συστήματος φαρμάκων της χώρας, προάγοντας την επαναβιομηχάνιση και εξασφαλίζοντας την πρόσβαση των πολιτών σε βασικά φάρμακα.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis