home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Τρεις Κολοκοτρώνηδες στο Πολεμικό Μουσείο Ναυπλίου

Τρία διαφορετικά γλυπτά του καλλιτέχνη Θεόδωρου Παπαγιάννη στη νέα έκθεση «Ήρωες για μία μέρα» που διεξάγεται σε δύο εκθεσιακούς χώρους στο Ναύπλιο
Ήρωες για μια μέρα έκθεση Ναύπλιο (3)

Στο Πολεμικό Μουσείο Ναυπλίου εκτίθενται οι 3 Κολοκοτρώνηδες, τρία διαφορετικά γλυπτά του καλλιτέχνη Θεόδωρου Παπαγιάννη, συμμετέχοντας στη νέα έκθεση «Ήρωες για μία μέρα». Αξίζει να παρατηρήσετε ξεχωριστά το κάθε γλυπτό, να βρείτε τις διάφορες και τους συμβολισμούς που κρύβει το καθένα.

Διάρκεια έκθεσης έως τις 21 Απριλίου στο Πολεμικό Μουσείο Ναυπλίου και στην Αίθουσα Τέχνης & Πολιτισμού, στο Βουλευτικό.

Ήρωες για μια μέρα έκθεση Ναύπλιο (4)

Αποκορύφωμα είναι το έργο «Έξοδος», στην ολοκλήρωση της έκθεσης στην Αίθουσα Τέχνης & Πολιτισμού (Κωνσταντινουπόλεως 6, όπισθεν Βουλευτικού). Πλασμένα, κεραμικά και μοναδικά ανθρωπάκια. Είναι οι μητέρες, οι γονείς μας, οι πρόγονοι μας κλπ. Είναι η πορεία που ξεκινάει από το τζάκι – την φωτιά που καίει, όπισθεν της σύνθεσης, από την οποία ξεπηδούν τα γλυπτά αυτά! Είναι η πορεία του καλλιτέχνη που πάντα καταλήγει στο “ψωμί”, θέμα για το οποίο στο The “Theodoros Papagiannis” Museum of Contemporary Art έχουμε ξεχωριστή αίθουσα αφιερωμένη.

Παρατηρώντας τις φωτογραφίες στην πρώτη σειρά συμβολικά προβάλουν οι τσολιάδες ενώ στην τελευταία σειρά ξεπροβάλει, λόγω ύψους, το πιο πρόσφατο γλυπτό του Θ.Π. Έργο κρυμμένο και χαμηλοφωτισμένο κάνει τα μηνύματά του ακόμη πιο δυνατά μέσα από τον μυστικισμό που το περιβάλλει.

  • Επιμέλεια: Μάνος Σ. Στεφανίδης.
  • Διοργάνωση: Δήμος Ναυπλιέων.
  • Χορηγός: Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis