home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ταΰγετος: Μεγάλη φωτιά πάνω από τη Δήμιοβα προς Αράχωβα – Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

Η αποψινή είναι μια δύσκολη νύχτα για τους πυροσβέστες, καθώς η φωτιά καίει σε εξαιρετικά δύσβατο σημείο χωρίς να απειλεί κατοικημένες περιοχές

Μια έκτακτη κατάσταση έχει επικρατήσει στην περιοχή της Αράχωβας, καθώς μια φωτιά ξέσπασε στις παρυφές του Ταϋγέτου, κοντά στη Μονή Δήμιοβας, τις πρώτες βραδινές ώρες. Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από την Καλαμάτα και τη Μελιγαλά, αλλά και από τους γύρω οικισμούς των Γαργαλιάνων και της Δυτικής Μάνης έχουν ήδη σπεύσει στο σημείο για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

Η αποψινή είναι μια δύσκολη νύχτα για τους πυροσβέστες, καθώς η φωτιά καίει σε εξαιρετικά δύσβατο σημείο. Ωστόσο, η εξέλιξή της δεν εμπνέει ανησυχία στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθώς καίει μακριά από κατοικημένες περιοχές.

Επιχειρούν 9 οχήματα από Καλαμάτα, Πύλο, Γαργαλιάνους, Σπάρτη και Μεγαλόπολη, 17 άτομα πεζοπόρο τμήμα από Καλαμάτα, Σπάρτη, η 6η ΕΜΑΚ Πάτρας, εθελοντές και υδροφόρες των ΟΤΑ.

Η φωτιά είναι ορατή ακόμα και από την ίδια την πόλη της Καλαμάτας, ενώ σύμφωνα με αναφορές κινείται προς την κατεύθυνση της Αράχωβας.

Η Πολιτική Προστασία εξέτασε την πιθανότητα προληπτικής εκκένωσης του οικισμού Αράχωβα.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis