home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Αργολίδα: Η Σχολική Διαμεσολάβηση ως μέσο επίλυσης συγκρούσεων εφήβων

Σεμινάριο επιμόρφωσης εκπαιδευτικών στη Σχολική Διαμεσολάβηση
Dialogos

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων, διοργανώνει εισαγωγικά σεμινάρια επιμόρφωσης εκπαιδευτικών με τίτλο: «Η Σχολική Διαμεσολάβηση ως μέσο επίλυσης συγκρούσεων εφήβων». Προσκεκλημένη εισηγήτρια η Χριστίνα Χρηστίδου, Κοινωνική Λειτουργός-Παιδαγωγός, Ψυχολόγος, MSc Κοινωνικής Ψυχιατρικής-Παιδοψυχιατρικής, πρώην Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας της Δ.Δ.Ε Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Το πρώτο σεμινάριο υλοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 από 17:30 – 20:30, με την συμμετοχή περισσότερων από 95 εκπαιδευτικών από την Αργολίδα και τις Κυκλάδες. Το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων/ουσών παρέμεινε ζωντανό σε όλη τη διάρκεια των σεμιναρίου. Μετά την θεωρητική προσέγγιση οι εκπαιδευτικοί χωρίστηκαν σε ομάδες και παρουσίασαν τις δυνατότητες υλοποίησης της Διαμεσολάβησης στο σχολείο τους.

Την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 από 17:30 – 20:30, θα ακολουθήσει η πρακτική εφαρμογή της διαδικασίας εκ μέρους των εκπαιδευτικών. Θα χωριστούν σε ομάδες, θα καταγράψουν περιστατικά συγκρούσεων από την καθημερινότητα, θα συζητηθεί η δυνατότητα αντιμετώπισής τους μέσω της Διαμεσολάβησης και θα ακολουθήσει δραματοποίηση της διαδικασίας. Τέλος θα γίνει παρουσίαση-συζήτηση της εμπειρίας που αποκόμισαν εκπαιδευτικοί οι οποίοι εφάρμοσαν προγράμματα Διαμεσολάβησης στο σχολείο τους.

Sxoliki diamesolavisi
Sxoliki diamesolavisi
Sxoliki diamesolavisi
Sxoliki diamesolavisi

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis