home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Αργολίδα: Επιμόρφωση εκπαιδευτικών στην Τεχνητή Νοημοσύνη

Διαδικτυακή Ημερίδα με τίτλο: «Ας μιλήσουμε για την Τεχνητή Νοημοσύνη»
Τεχνητή νοημοσύνη

Οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, Ημαθίας και Ρεθύμνου, δια των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων, διοργάνωσαν την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024 διαδικτυακή Ημερίδα με τίτλο: «Ας μιλήσουμε για την Τεχνητή Νοημοσύνη».

Η Ημερίδα ξεκίνησε με την εισήγηση της  Φωτεινής Δερβίση, Υποψήφιας διδάκτορος Πανεπιστημίου Εδιμβούργου με θέμα: ‘Εισαγωγή στην Τεχνητή Νοημοσύνη’ και συνεχίστηκε από τον Απόστολο Βαβούρη, Υποψήφιο διδάκτορα Πανεπιστημίου Strathclyde με θέμα: ‘Αξιοπιστία και Δεοντολογία στην Τεχνητή Νοημοσύνη’. Μετά την θεωρητική προσέγγιση ακολούθησε χωρισμός, εργασία των εκπαιδευτικών σε ομάδες και συνεχίστηκε με την παρουσίαση των αποτελεσμάτων τους στην ολομέλεια.

Την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 από 17:00 – 19:00 θα ακολουθήσει σεμινάριο με θέμα: «Η Τεχνητή Νοημοσύνη και η αξιοποίησή της στην εκπαιδευτική διαδικασία». Το σεμινάριο συνδιοργανώνει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας με το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Βοιωτίας, Δυτικής Θεσσαλονίκης, Ηλείας, Ημαθίας, Καρδίτσας, Λάρισας, Πέλλας, Πιερίας, Χανίων και Χίου.

Στόχος του σεμιναρίου είναι να γνωρίσουν οι εκπαιδευτικοί τρόπους αξιοποίησης της Τεχνητής Νοημοσύνης – Artificial Intelligence (AI) στην εκπαιδευτική πράξη. Εισηγητές θα είναι: ο Αλιβίζος (Λοΐζος) Σοφός, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου με θέμα: ‘Νέα ψηφιακή τεχνολογία, νέα μάθηση;’ Και ο Σπυρίδων Σπύρου, Υποψήφιος διδάκτορας ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Αιγαίου με θέμα: ‘Τα εργαλεία της Τεχνητής Νοημοσύνης: πώς τα αξιοποιούμε στην εκπαίδευση;’

Texniti noimosini Imerida
Texniti noimosini Imerida
Texniti noimosini Imerida
Texniti noimosini Imerida
Afisa Texniti noimosini

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis