home design 800x400
home design 1170Χ320

Με επίκεντρο το Κεφαλάρι Άργους ο 8ος Δρόμος Αξιών

Οι ανθισμένες αμυγδαλιές στεφάνωναν τις προσπάθειες των δρομέων σε μια διαδρομή περίπου 9 χλμ. όπου την παράσταση έκλεβε η μυστηριώδης πυραμίδα του Ελληνικού
8ος Δρόμος Αξιών

Την Κυριακή 24 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ο 8ος Δρόμος Αξιών, ένας αγώνας αφιερωμένος στην Ημέρα Σκέψεως (που εορτάζεται στις 22/2), στους απανταχού Προσκόπους και στις Πανανθρώπινες Αξίες. Έναν δρομικό αγώνα που διοργανώνει το 1ο Σύστημα Προσκόπων Άργους.

Με σύμμαχο έναν ανοιξιάτικο καιρό οι πάνω από 110 δρομείς, Πρόσκοποι-Εθελοντές, παιδιά και γονείς δημιούργησαν μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα στο μαγευτικό Κεφαλάρι Άργους, όπου μετά από πολύ καιρό ξανακούστηκε το κελάρυσμα των μερών του Ερασίνου.

Η φετινή διαδρομή η οποία αν και μικρότερη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια πρόσφερε στους δρομείς το φυσικό κάλος της περιοχής, όπου οι ανθισμένες αμυγδαλιές στεφάνωναν τις προσπάθειες των δρομέων σε μια διαδρομή περίπου 9 χιλιομέτρων όπου την παράσταση έκλεβε η μυστηριώδης και εμβληματική πυραμίδα του Ελληνικού όπου στη θέα και στο πανέμορφο τοπίο που απλωνόταν στον ορίζοντα οι δρομείς κατάλαβαν ότι άξιζε η κάθε σταγόνα ιδρώτα και ο κόπος που είχαν καταβάλει στο πρώτο επίπονο ανηφορικό κομμάτι του αγώνα.

dromos aksion 2024

Πριν να ακουστεί η αντίστροφη μέτρηση που σήμαινε την έναρξη του αγώνα οι δρομείς ξεκίνησαν μέσα από το σπήλαιο που βρίσκεται παραπλεύρως του Ιερού Ναού της Ζωοδόχου Πηγής, αφού πρώτα ενημερώθηκαν με διάφορα ιστορικά στοιχεία για τον Ιερό Ναό, αλλά και για την Πυραμίδα του Ελληνικού.

Για την ιστορία οι 3 πρώτοί αθλητές που πέρασαν την γραμμή του τερματισμού στις κατηγορίες ανδρών και γυναικών ήταν οι εξής:

Κατηγορία ανδρών:

  • 1η θέση: Κανελλόπουλος Ιωάννης,
  • 2η θέση: Βλάχος Γεώργιος,
  • 3η θέση: Τζαναβάρας Παύλος.

Κατηγορία γυναικών:

  • 1η θέση: Πέτροβα Τσβετελίνα,
  • 2η θέση: Κλησάρη Μάτα και
  • 3η θέση: Γαρωνίδου Σταυρούλα.
Δρόμος Αξιων (7)

Στον αγώνα παραβρέθηκαν και βράβευσαν τους δρομείς που διακρίθηκαν από πλευράς Δήμου Άργους Μυκηνών ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νέων, Εθελοντισμού και Τουριστικής Ανάπτυξης κύριος Σωτήρης Δαμάλας, ο Αντιδήμαρχος Σύγχρονου Πολιτισμού και Κοινωνικής Πρόνοιας Παναγιώτης Μπουλούκος, η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Ανακύκλωσης και Κλιματικής Προστασίας Αναστασία Αργυροπούλου και η πρόεδρος της Κοινότητας Κεφαλαρίου Δώρα Καζά που με τόση θέρμη στήριξε τη φετινή διοργάνωση.

Το παρών στη φετινή διοργάνωση έδωσε για ακόμα μια φορά ο Δημήτρης Κυριακίδης, γιος του γνωστού μαραθωνοδρόμου και ανθρωπιστή Στέλιου Κυριακίδη, ο οποίος ενθάρρυνε τις προσπάθειες και απένειμε διακρίσεις σε διάφορες κατηγορίες.

Δρόμος Αξιων (6)

Το πιο σημαντικό όλων ήταν το τελευταίο κομμάτι της φετινής διοργάνωσης που περιλάμβανε παιδικό αγώνα στον οποίο συμμετείχαν 74 παιδιά τα οποία κάλυψαν με ταχύτητα μια μικρή απόσταση κερδίζοντας το τελευταίο χειροκρότημα της ημέρας από όλους. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κόσμος ήταν πολύς και παρακολούθησε τα δρώμενα του 8ου Δρόμου Αξιών και οι επισκέπτες και οι δρομείς απόλαυσαν και τον άλσος του Κεφαλαρίου το οποίο έσφυζε από ζωή, καθαριότητα και ομορφιά.

Όλες της φωτογραφίες (οι οποίες είναι μια προσφορά του Νίκου Σιαχάμη) καθώς και τα επίσημα αποτελέσματα του αγώνα θα μπορείτε να βρείτε στην σελίδα του Δρόμου Αξιών.

Σχόλια

riviera banner

newsletter banner anagnostis