home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Πώς γιόρτασαν την 25η Μαρτίου στο Άργος – Εικόνες από την παρέλαση

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με παραδοσιακούς χορούς από το Λύκειο Ελληνίδων του παραρτήματος Άργους και Κουτσοποδίου.
Παρέλαση 25ης Μαρτίου 2024 στο Άργος

Έχοντας στραμμένο το βλέμμα στο μέλλον και έχοντας ως παρακαταθήκη την ιστορία μας, πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου στο Άργος, αποτίοντας φόρο τιμής στους ήρωες του 1821.

Το πρωί, πραγματοποιήθηκε Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Τιμίου Προδρόμου ενώ ακολούθησε και η κατάθεση στεφάνων στην Αναθηματική Στήλη στο προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού από εκπροσώπους των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών.

Εν συνεχεία ακολουθήσε η μεγάλη μαθητική παρέλαση από τα σχολεία και τους φορείς του του Άργους ενώ οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με παραδοσιακούς χορούς από το Λύκειο Ελληνίδων του παραρτήματος Άργους και Κουτσοποδίου.

Το παρόν έδωσαν ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών Γιάννη Μαλτέζος, οι Βουλευτές Γιάννης Ανδριανός και Ανδρέας Πουλάς ενώ την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου.

Το μήνυμα του Δημάρχου Άργους – Μυκηνών Γιάννη Μαλτέζου για την σημερινή ημέρα:  Σήμερα είναι διπλή εορτή. Αρχικά, εορτάζουμε το χαρμόσυνο μήνυμα του Ευαγγελισμού, το μήνυμα δηλαδή της Θείας Ενσαρκώσεως. Παράλληλα τιμούμε τους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης που τόλμησαν και ξεσηκώθηκαν στο ξένο κατακτητή. Είναι η ημέρα που μας υπενθυμίζει πως μόνο με την ενότητα, όταν δηλαδή είμαστε μονιασμένοι, είμαστε ικανοί για τις προκλήσεις της πατρίδας και του έθνους.

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis