home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Στους πορτοκαλεώνες των στίχων διαβαίνει η μουσική

Εκδήλωση – αφιέρωμα στον Θοδωρή Γκόνη από το Χορωδιακό Εργαστήρι Ναυπλίου
Vouleftiko Gkonis

Την Πέμπτη 21 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης,  το Χορωδιακό Εργαστήρι Ναυπλίου, πιστό σε μια πολυετή παράδοση αφιερωματικών παραστάσεων, οργάνωσε και παρουσίασε μια μουσικό–αφηγηματική εκδήλωση θέλοντας να τιμήσει τον εκλεκτό συμπολίτη, αγαπημένο ποιητή, στιχουργό, ηθοποιό και σκηνοθέτη Θοδωρή Γκόνη.

Στην κατάμεστη αίθουσα του Βουλευτικού, η εκδήλωση αναδείχθηκε ως αφιέρωμα στο Ναύπλιο, την Αργολίδα και την Αρκαδία, περιοχές από όπου προέρχονται οι οικογενειακές ρίζες του.

Vouleftiko Gkonis
Vouleftiko Gkonis

Ο Θοδωρής Γκόνης τίμησε με την παρουσία του εκφράζοντας την αγάπη του για τον τόπο καταγωγής του αλλά και έμπνευσης όπως ανέφερε στην ομιλία του.

Με τίτλο «Στους πορτοκαλεώνες των στίχων διαβαίνει η μουσική», η βραδιά ταξίδεψε με τις λέξεις, τις μελωδίες και τις αφηγήσεις του κειμένων και των ποιημάτων του πολυπράγμονα Θοδωρή Γκόνη.

Vouleftiko Gkonis

Η χορωδία, υπό την καθοδήγηση του μαέστρου Γιάννη Νικολόπουλου, απέδωσε μελοποιημένα ποιήματα του από γνωστούς συνθέτες. Μάλιστα η χορωδιακή απόδοση τους είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά.

Η Δήμητρα Σαγκιώτη στο πιάνο, ο Βασίλης Μαντζούνης στα κρουστά και η νεαρή Μελίνα Καπίρη στο σόλο, προσέδωσαν επιπλέον ενέργεια και λάμψη στην εκδήλωση.

afisa gkonis

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis