home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Εκδηλώσεις για Σολωμό και Κάλβο στην Καλαμάτα

26 Μαρτίου και 28 Μαρτίου στο Αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής του Δήμου
Καλαμάτα

Ο Δήμος Καλαμάτας και η Κ.Ε. Φάρις στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για το μήνα Μάρτιο προγραμματίζουν δυο συνεχόμενες εκδηλώσεις αφιερωμένες στους δύο γενάρχες της νεοελληνικής ποιήσεως, τον Διονύσιο Σολωμό και τον Ανδρέα Κάλβο. Είναι ένας πρώτος κύκλος αναφοράς στο γιγάντιο έργο τους.

Η εκδήλωση για τον Διονύσιο Σολωμό, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024 στις 20.00, στο Αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής του Δήμου Καλαμάτας στην οδό Υπαπαντής 25.

Εισηγητής:

Ο Καθηγητής Γιώργος Ανδρειωμένος, Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με θέμα, “Όψεις της Σολωμικής εθνικοποίησης”.

Ο Δημήτρης Κοσμόπουλος, ποιητής και δοκιμιογράφος, υπεύθυνος για το Σχεδιασμό καλλιτεχνικών δράσεων Λόγου και Γραμμάτων της Κ.Ε. ΦΑΡΙΣ, θα διαβάσει χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το έργο του Διονυσίου Σολωμού.

Afisa ekdilosis solomou

Η εκδήλωση για τον ποιητή Ανδρέα Κάλβο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 στις 20.00 στο Αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής του Δήμου Καλαμάτας.

Εισηγούνται οι:

Δημήτρης Αρβανιτάκης, Δρ. Νεότερης Ιστορίας, υπεύθυνος του τμήματος εκδόσεων του Μουσείου Μπενάκη και επιμελητής της έκδοσης των Απάντων του Ανδρέα Κάλβου, από το Μουσείου Μπενάκη, με θέμα, “Ο Ανδρέας Κάλβος ανάμεσα στις αντινομίες του καιρού μας”.

Ευριπίδης Γαραντούδης, καθηγητής Νεοελληνικής Λογοτεχνίας στο Ε.Κ.Π.Α., με θέμα, “Ο Κάλβος σήμερα: Ένας Έλληνας, αυτοεξόριστος ανάμεσά μας”.

Βαγγέλης Χατζηβασιλείου, Δοκιμιογράφος, Κριτικός Λογοτεχνίας με θέμα, “Η Επιστολογραφία του Ανδρέα Κάλβου”.

Afisa ekdilosis Kalvou

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis