home design 800x400

«Άνθη ελπίδας» από δύο απομακρυσμένα χωριά της Μεσσηνίας

Αφιέρωμα σε Μαργέλι και Λαντζουνάτο.

Η σελίδα κοινωνικής δικτύωσης «Στην ομορφιά που χάνεται» καταγράφει και παρουσιάζει την προσπάθεια ανθρώπων που αγαπούν τον τόπο τους και που μέσα από επιχειρηματικές δραστηριότητες επιχειρούν να τον ξαναζωντανέψουν.

Όταν πρόκειται για απομακρυσμένα χωριά τότε αυτές οι δράσεις πρέπει και να «αγκαλιάζονται» από όλους και ειδικά για χωριά όπως αυτά της περιοχής των Κοντοβουνιων που στην κυριολεξία «φλερτάρουν» με την ερημοποίηση. Το εν λόγω αφιέρωμα αφορά τα χωριά Μαργέλι και Λαντζουνάτο.

Το Μαργέλι

Πνιγμένο σε πλούσια βλάστηση, αγκαλιάζεται από τη φύση και είναι καλά φυλαγμένο σε αυτή. Το χωριό αποτελεί ένα φυσικό ησυχαστήριο.

Τα παλιά αρχοντόσπιτα προσδίδουν αίγλη στο χωριό ενώ ένα εξαιρετικό παραδοσιακό καφενείο-μεζεδοπωλείο δίνει ζωή στο χωριό και το θέτει στο επίκεντρο της περιοχής.. Το τοπίο σε μαγνητίζει ενώ οι διαδρομές που μπορείς να πραγματοποιήσεις είναι απεριόριστες.

Στην ιστοσελίδα https://anthielpidas.blogspot.com/ παρουσιάζεται το εγχείρημα του Δημήτρη Αναστασόπουλου που αποφασίζει να λειτουργήσει ένα εξαιρετικό παραδοσιακό καφενείο μεζεδοπωλείο σε ένα από τα ομορφότερα σημεία των Κοντοβουνιων. Σε καθημερινή βάση το Μαργελι γίνεται ένα φιλόξενο κύτταρο της ευρύτερης περιοχής καθώς πέρα της γαστρονομίας οι συζητήσεις και η φιλοξενία του Δημήτρη και των οικείων του που τον στηρίζουν είναι σήμα κατατεθέν.

Το Λαντζουνάτο

Το Λαντζουνάτο Μεσσηνίας είναι από τα ορεινότερα και απομακρυσμένα χωριά της Τριφυλίας που παραμένει ζωντανό γιατί υπάρχουν άνθρωποι και συλλογικότητες που δεν το εγκατέλειψαν ποτέ.

Δυο νέοι άνθρωποι μας προσέφεραν μια μεγάλη έκπληξη για αυτό το χωριο.

Η Αλεξάνδρα και ο Χαράλαμπος αποτελούν άλλη μια μεγάλη έκπληξη των ορεινών χωριών μας και ιδιαίτερα των Κοντοβουνίων. Με σεβασμό στις παραδόσεις και στη φύση, καλλιεργούν με παραδοσιακούς τρόπους τη ρίγανη που φέρει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που την κάνουν ξεχωριστή για τις ευεργετικές τις ιδιότητες και φυσικά το άρωμα της.

Η ετικέτα LANTZOUNATO HERBS κρύβει την ποιότητα της αυθεντικής ρίγανης και την αγάπη αυτών των νέων ανθρώπων για τον τόπο τους. Εμείς συγχαίρουμε την Αλεξάνδρα και τον Χαράλαμπο για την επιλογή τους να αναδείξουν μέσα από την επιχειρηματική τους δραστηριότητα το Λαντζουνάτο, ενώ παράλληλα το κάνουν γνωστό μέσα από ένα μοναδικό προϊόν που μπορεί να συνοδεύσει πιάτα σε όλες τις άκρες της υφηλίου.

Την επιμέλεια του αφιερώματος έχει ο Γιάννης Λάσκαρης.

Σχόλια

Exit mobile version