home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ποίηση και Μουσική συναντήθηκαν στο Βουλευτικό Ναυπλίου

Αφιέρωμα στον Ναυπλιώτη ποιητή, στιχουργό, ηθοποιό και σκηνοθέτη Θοδωρή Γκόνη
afieroma gkonis nafplio 3

Μια υπέροχη μουσικο-ποιητική βραδιά απόλαυσαν χθες, Πέμπτη 21 Μαρτίου, οι παρευρισκόμενοι στην κατάμεστη αίθουσα του Βουλευτικού στο Ναύπλιο στο πλαίσιο εκδήλωσης αφιερωμένης στον Ναυπλιώτη ποιητή, στιχουργό, ηθοποιό, σκηνοθέτη Θοδωρή Γκόνη.

Η χθεσινή παγκόσμια ημέρα ποίησης ήταν η αφορμή για την διοργάνωση από το Χορωδιακό Εργαστήρι Ναυπλίου και τον μαέστρο Γιάννη Νικολόπουλο τιμητικής εκδήλωσης με τίτλο ” Στους πορτοκαλεώνες των στίχων διαβαίνει η μουσική”.

afieroma gkonis nafplio
ΦΩΤΟ: fb Irini Koraka

Ο αγαπητός και πολυτάλαντος συνδημότης μας, δημιουργός με τεράστια προσφορά στον πολιτισμό, άνθρωπος με ποιότητα, σεμνότητα, ήθος και αγάπη για τον τόπο του ο Θοδωρής Γκόνης ταξίδεψε νοερά τους θεατές μέσα από τα λόγια του, τις μουσικές καθώς και τις εξαιρετικές αφηγήσεις των Γιώργου Καράση, Καλλιόπης Καλποδήμου και Μαρίας Μπακοπούλου, χαρίζοντάς τους μια καταπληκτική εμπειρία.

Το Χορωδιακό Εργαστήρι Ναυπλίου με το μαέστρο Γιάννη Νικολόπουλο παρουσίασε ένα απαιτητικό και ευχάριστο ρεπερτόριο κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού και απέσπασε κολακευτικά σχόλια για την απόδοσή του. Στο πιάνο συνόδευσε η Δήμητρα Σαγκιώτη και στα κρουστά ο Βασίλης Μαντζούνης.

Όπως ανέφερε και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Κώστας Καράπαυλος σε δημοσίευσή του: “Ήταν μία υπέροχη βραδιά η χθεσινή. Επιτέλους τιμήθηκε στο Ναύπλιο ο Θοδωρής Γκονης.

Είναι για εμάς τους λίγους συνεχής και καθημερινή και εξαιρετικά δυσχερής η μάχη για να ανοίξουμε δρόμους και να πείσουμε ότι τ Ανάπλι μπορεί και αξίζει πολύ καλύτερα. Ότι το Ναύπλιο ανυψώνεται μόνον όταν η κοινωνία αγκαλιάσει τους ποιητές και τους ζωγράφους Και δυστυχώς κάποιοι απλοί πολίτες αλλά και “σημαίνοντες” δυσκολεύονται να το αντιληφθούν αυτό.

Πρέπει να αποδεικνύουμε καθημερινά ότι εμείς οι αιρετοί πρέπει να ακολουθούμε τα υπέροχα άλματα των άξιων τέκνων του Ναυπλίου.

Φίλε Θοδωρή, να σου πω ότι χθες η καρδιά μου πετούσε μεν, αλλά ως αιρετός είχα την κεφαλή μου χαμηλωμένη“.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis