home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Σε Τρίπολη και Μεγαλόπολη η Ευρωπαία Επίτροπος Ελίζα Φερέιρα

Στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψής της στην Ελλάδα, η Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων Ελίζα Φερέιρα θα επισκεφθεί την Μεγαλόπολη και την Τρίπολη
elisa ferreira

Η Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων Ελίζα Φερέιρα θα επισκεφτεί τη Μεγαλόπολη και την Τρίπολη, στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψης στην Ελλάδα. Η Επίτροπος έρχεται για να δει από πρώτο χέρι τους τρόπους με τους οποίους η πολιτική συνοχής στηρίζει τις περιοχές αυτές όπως την Αθήνα και την Πάτρα και πώς το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης τις βοηθά να μεταβούν σε μια οικονομία μηδενικών καθαρών εκπομπών με τρόπο δίκαιο και συμπεριληπτικό.

Αρχικά η Επίτροπος  Φερέιρα θα συναντηθεί στην Αθήνα με τον Έλληνα Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών  Κωστή Χατζηδάκη, με τον οποίο θα συζητήσει τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις της πολιτικής συνοχής στην Ελλάδα. Στη συνέχεια, η Επίτροπος θα μεταβεί στην Πάτρα, όπου θα επισκεφτεί το τεχνολογικό πάρκο, όπου στεγάζονται ορισμένα καινοτόμα έργα που υποστηρίζονται από την πολιτική συνοχής.

Σε αυτά συγκαταλέγεται ο ερευνητικός κόμβος που φιλοξενεί το έργο RECOMLABS για τον εφοδιασμό του κατασκευαστικού κλάδου με προϊόντα βασισμένα στη νανοτεχνολογία. Μετά την επίσκεψη θα ακολουθήσει συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη.

Την Παρασκευή, όπως γράφει η ΕΡΤ, η Φερέιρα θα επισκεφθεί το Ρωμαϊκό Ωδείο, το οποίο αποκαταστάθηκε χάρη σε χρηματοδότηση από τα ταμεία της πολιτικής συνοχής. Στη συνέχεια, η Επίτροπος θα εκφωνήσει κεντρική ομιλία στη συνεδρίαση του πολιτικού γραφείου της Διάσκεψης των Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης. Αργότερα, η Επίτροπος Φερέιρα θα επισκεφθεί τη Μεγαλόπολη, μια πόλη της οποίας η οικονομία βασίζεται στον λιγνίτη, η οποία τώρα στηρίζεται από το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης προκειμένου να αμβλυνθούν οι συνέπειες της μετάβασης σε μια οικονομία μηδενικών καθαρών εκπομπών.

Η Επίτροπος θα επισκεφθεί τα ορυχεία στο Λιγνιτικό Κέντρο Μεγαλόπολης και θα συναντηθεί με ενδιαφερόμενα μέρη και εργαζομένους των ορυχείων. Σύντομη συνάντηση με τον Τύπο θα πραγματοποιηθεί στο γραφείο της ΔΕΗ στις 18:45 ώρα Ελλάδος.

Το βράδυ της Παρασκευής, η Επίτροπος  Φερέιρα θα ολοκληρώσει την ημέρα μεταβαίνοντας στην Τρίπολη, όπου θα έχει δείπνο εργασίας με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου  Δημήτρη Πτωχό. Το Σάββατο, η Επίτροπος θα συναντηθεί με 25 μαθητές και μαθήτριες από τοπικά σχολεία, με τους οποίους θα συζητήσει τι κάνει η ΕΕ για να στηρίξει την ανάπτυξη των ευρωπαϊκών περιφερειών και για να καταπολεμήσει τη φυγή εγκεφάλων.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis