home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Δεν έχει τελειωμό το αποκριάτικο ξεφάντωμα στον Δήμο Ναυπλιέων το τελευταίο τριήμερο της Αποκρίας

Απολαύστε το Βενετσιάνικο καρναβάλι, τραγούδι και πείραγμα στους δρόμους της Παλιάς Πόλης, μουσικά δρώμενα με ζωντανή μουσική, φεστιβάλ σοκολάτας, παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού και πολλές άλλες εκδηλώσεις.
Βενετσιάνικο Καρναβάλι Ναύπλιο 2023

Δεν έχει τελειωμό το αποκριάτικο ξεφάντωμα στον Δήμο Ναυπλιέων, σε κάθε διαμέρισμα και μια «φωτιά» εκδηλώσεων και διασκέδασης, όπως ενημερώνει ο Δήμος. Απολαύστε τραγούδι και πείραγμα στους δρόμους της Παλιάς Πόλης, μουσικά δρώμενα με ζωντανή μουσική, φεστιβάλ σοκολάτας, παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού και πολλές άλλες εκδηλώσεις.

Φυσικά, μην ξεχνάτε το Βενετσιάνικο καρναβάλι, την παρέλαση με γιγαντοκούκλες μεταμφιεσμένες σε υπέρ ήρωες αλλά και την καύση του Καρνάβαλου.

Το πρόγραμμα

Σήμερα στις 7μμ στην Παλιά Πόλη το Μεικτό Πολυφωνικό Σχήμα της Δημοτικής Χορωδίας Ναυπλίου και η Νεανική Δημοτική Χορωδία Ναυπλίου φορούν τις αποκριάτικες στολές τους και ντύνονται με διάθεση για τραγούδι και ¨πείραγμα¨ στους δρόμους του παλιού Ναυπλίου. Επτανησιακές καντάδες, λάτιν, παραδοσιακά ελληνικά τραγούδια, καθώς και άλλα με ¨πικάντικο¨ στίχο!

  • Από 20:00 έως 23:00. Ο Δήμος Ναυπλιέων σε συνεργασία με τα café , τα εστιατόρια της πόλης και τον Σύλλογο Εστίασης ¨Το Ανάπλι¨ διοργανώνουν στις πλατείες, στα στενά και στους δρόμους της πόλης μουσικά δρώμενα με ζωντανή μουσική και dj.
  • Ένας αποκριάτικος μουσικός περίπατος με… κέφι, χαρά, καλαίσθητη ατμόσφαιρα για τους δημότες και τους επισκέπτες στα εξής σημεία:
  • Πεζόδρομος ΟΣΕ – Πάρκο Κολοκοτρώνη
  • Μεγάλος Δρόμος
  • Πλατεία Συντάγματος
  • Ακτή Μιαούλη
  • Οδός Φαρμακοπούλων
  • Οδός Βασιλίσσης Όλγας
  • Οδός Μπουμπουλίνας
  • Πλατεία Μπουμπουλίνας
3imeroapokrion24
  • Αγία Τριάδα, ώρα 21:00

Ο Επιμορφωτικός Σύλλογος Αγίας Τριάδας γιορτάζει την Αποκριά με πάρτι μασκέ και live μουσική στο café Μέλυδρον , απέναντι από την κεντρική πλατεία του χωριού

Αύριο Σάββατο 16 Μαρτίου

«Παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού» στην Πλατεία Συντάγματος, στις 11:00πμ. ομάδες παιδιών καλούνται να απαντήσουν σε γρίφους, να αξιοποιήσουν τις γνώσεις τους και να αντιμετωπίσουν τις ασκήσεις πλοήγησης μέσα από κρυμμένα ενδεικτικά στοιχεία διασκορπισμένα σε ολόκληρη την πόλη.

  • Δρέπανο, ώρα 17:00.

Η Δημοτική Κοινότητα Δρεπάνου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δρεπάνου, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Δρεπάνου και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Δρεπάνου διοργανώνουν μικρό καρναβάλι στο Δρέπανο. Με το σύνθημα ¨Χαϊνταρ Φωτιές¨, μικροί και μεγάλοι θα ξεκινήσουν μια μαγευτική, γεμάτη ρυθμό παρέλαση μέσα στο χωριό και θα καταλήξουν στην πλατεία του χωριού για το κάψιμο του καρνάβαλου με μουσική, χορό και γλέντι γύρω από την φωτιά. Απόκριες όμως χωρίς παραδοσιακά εδέσματα όπως γκόγκες και γαλατόπιτες… δεν γίνονται! Μια αναβίωση του παλιού καλού καιρού με σερπατίνες, χαρτοπόλεμο και πολλούς μασκαράδες…Ραντεβού όλοι στις «Χαϊνταρ Φωτιές»!

  • Ασίνη, ώρα 18:00.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ασίνης γιορτάζουν την Αποκριά με μουσική, φωτιές , dj και πολύ χορό από τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου, αερόστατα στην πλατεία του χωριού και παρέλαση του άρματος στην Ασίνη.

  • Ναύπλιο

Στις 8:30 το βράδυ, όσοι βρεθούν στην πλατεία Τριών Ναυάρχων ή στην πλατεία Συντάγματος θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μια αυτοσχέδια περιπατητική παράσταση με πρωταγωνιστές τα ντόμινο και τον Αρλεκίνο. Μια περιπατητική παράσταση μεταφοράς στον χρόνο από την εποχή της Βενετοκρατίας στο σύγχρονο Ναύπλιο. Σε μια αυτοσχέδια κωμωδία πρωταγωνιστούν φιγούρες του 16ου αιώνα της Ιταλίας, όπως τα Ντόμινο και ο Αρλεκίνος, αγγίζοντας το ελληνικό κοινό και χορεύοντας… στους ρυθμούς της ταραντέλας. Ένα ταξίδι στο χρόνο, στην τέχνη και τον πολιτισμό!

Οι γιγαντόκουκλες της ομάδας Αrt25 μεταμφιεσμένες σε υπέρ ήρωες συμμετέχουν στο ξεχωριστό καρναβάλι δρόμου του Ναυπλίου.

Φιγούρες γνωστές και αγαπημένες σε μικρούς και μεγάλους, εμπνευσμένες από τους γνωστούς παιδικούς υπέρ ήρωες Batman, Superman, Cat Woman, Wonder Woman, Tick, Storm, She Halk, Riddler, Spiderman κλπ.. κάνουν την εμφάνιση τους στην πόλη μας για να επικοινωνήσουν, να διασκεδάσουν, να χορέψουν με μικρούς και μεγάλους και να μας δώσουν χαρά!

Η ομάδα θεάτρου δρόμου X- SALTIBAGOS θα μας παρασύρει με την εμφάνισή της σε αποκριάτικους ρυθμούς και χορευτικά παιχνίδια!

Κυριακή 17 Μαρτίου

Την Κυριακή στις 11:00 το πρωί όσοι βρεθούν στην οδό Σταϊκοπούλου, στην πλατεία Συντάγματος ή στην παραλία του Ναυπλίου, θα ταξιδέψουν πίσω στο χρόνο, στην εποχή της Βενετοκρατίας, μέσω μιας φανταστικής χρονομηχανής. Καλοντυμένες κυρίες μιας άλλης εποχής διασχίζουν στα σοκάκια της παλιάς πόλης.

  • Καρναβάλι στο Τολό, ώρα11:00.

Ο Δήμος Ναυπλιέων, η Δημοτική Κοινότητα Τολού σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τολού, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Τολού και τον Σύλλογο Επαγγελματιών Τολού διοργανώνουν το ΤΟΛΙΑΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ με ανιματέρ, μουσική και… καρναβαλική παρέλαση.

  • Πλατεία Συντάγματος, ώρα 12:00.

Συναυλία Φιλαρμονικής Ναυπλίου με ρεπερτόριο σε ρυθμούς αποκριάς!

Από τη λάτιν, τις ιταλικές καντσονέτες και την ελληνική μουσική σκηνή του μεσοπολέμου ως την αθάνατη χορευτική παραδοσιακή μας μουσική! Διδασκαλία – Διεύθυνση, Μαέστρος – Αρχιμουσικός: Θεοδόσης Αντωνιάδης

Αμέσως μετά… ο σύλλογος ΧΟΡΟΚΙΝΗΣΗ Ναυπλίου με τη σχολή χορού Κώστα Τάτση ξεσηκώνουν τον κόσμο με αποκριάτικους παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα.

Μεγάλη Καρναβαλική παρέλαση

Η έναρξη της Καρναβαλικής παρέλασης θα γίνει την Κυριακή στις 6 το απόγευμα απ’ την πύλη Ξηράς.

Η καύση του καρνάβαλου στις 7.30 το απόγευμα, με βεγγαλικά και μεγάλο γλέντι με μουσική.

Φεστιβάλ σοκολάτας το Σάββατο και τη Κυριακή

Πικραμένοι και μη, ραντεβού στο φεστιβάλ σοκολάτας στον πεζόδρομο του ΟΣΕ – Πάρκο Κολοκοτρώνη, απ’ τις 10 το πρωί, , στις 16 και στις 17 Μαρτίου 2024.

Καθαρά Δευτέρα

Γήπεδο Ασίνης, ώρα 11:00.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ασίνης συνεχίζοντας την παράδοση των εθίμων της Καθαράς Δευτέρας θα γιορτάσει φέτος τα ¨Κούλουμα¨ στο γήπεδο Ασίνης, πετώντας τους χαρταετούς… στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί και… διαγωνισμός χαρταετού.

Όλες οι δράσεις είναι με ελεύθερη συμμετοχή. Μουσικοί και άλλοι καλλιτέχνες προσφέρουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους στην πόλη.

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis