home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ταΰγετος – Αρτεμισία – Ιερά Μονή Μελέ: Ιδανικός προορισμός δασικής αναψυχής

Πρόκειται για μια ήπια διαδρομή που επιτρέπει στον περιηγητή να νιώσει την «ανάσα» του Ταϋγέτου καθώς διασχίζει μια περιοχή γεμάτη εικόνες και χρώματα
Ταΰγετος - Αρτεμισία - Ιερά Μονή Μελέ: Ιδανικός προορισμός δασικής αναψυχής

Ανάμεσα στις δεκάδες διαδρομές που ξεκινούν από τα πανέμορφα χωριά του Ταϋγέτου, αξίζει όποιος επιθυμεί να  καρπωθεί τα οφέλη της δασικής αναψυχής που προσφέρει αυτό το βουνό, να ακολουθήσει την διαδρομή που συνδέει την Αρτεμισία με την Ιερά Μονή Μελέ (Τιμίου Προδρόμου).

Πρόκειται για μια ήπια διαδρομή (μικρότερη από 1 χιλιόμετρο) που προσφέρει όμως ανεμπόδιστη θέα στην Αρτεμισία και την γύρω περιοχή, επιτρέπει στον περιηγητή να νιώσει την «ανάσα» του Ταϋγέτου καθώς διασχίζει μια περιοχή γεμάτη εικόνες και χρώματα που έχουν την «υπογραφή» του.

Μην ξεχνάμε η Αρτεμισία είναι περίπου στα  μισά της διαδρομής του εθνικού οδικού δικτύου  που συνδέει τη Καλαμάτα με τη Σπάρτη άρα και βρίσκεται στην καρδιά του Ταΰγετου. Φθάνοντας στην Ιερά Μονη Μελέ η εικόνα που αντικρίζεις μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής και ενεργοποιούνται εκείνες οι αισθήσεις που ανακουφίζουν τον σύγχρονο άνθρωπο τον καταβεβλημένο από την ρουτίνα των υποχρεώσεων της καθημερινότητας.

Ταΰγετος - Αρτεμισία - Ιερά Μονή Μελέ: Ιδανικός προορισμός δασικής αναψυχής

Στην κατάφυτη θέση που έχει χτιστεί η Ιερά Μονή, το βλέμμα του επισκέπτη περιστρέφεται πότε στη φύση πότε στην αρχιτεκτονική του μνημείου και απολαμβάνει τη συμμετρία και την άριστη συνεργασία της φύσης με την αρχιτεκτονική. Μια τόσο ήπια διαδρομή που μπορεί να συνδυαστεί με ξενάγηση  στην ιστορία του μοναστηριού αλλά και του χωριού είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες.

Στο τέλος της περιήγησης ο επισκέπτης της Αρτεμισίας έχει να επιλέξει ανάμεσα σε αρκετές παραδοσιακές ταβέρνες και καφενεία που προσφέρουν τοπικά εδέσματα αλλά και τοπικά προϊόντα.

Έτσι η Αρτεμισία που ενδείκνυται και για άλλες πεζοπορικές εξορμήσεις ακόμη και μέσα στο χωριό μπορεί να αποτελέσει όπως και τα γύρω χωριά επίκεντρο δράσεων δασικής αναψυχής. 

Γιάννης Λάσκαρης (μέλος ομάδας «Τα Γεράκια», Συντονιστής ομάδας «Αρχιτεκτονικές Διαδρομές Μεσσήνης).

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis