home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Τα Λύκεια του Άργους σε μια βιωματική δράση συνύπαρξης και συνεργασίας

Στις 05 Μαρτίου 2024 το 1ο Λύκειο Άργους, το 2ο Λύκειο Άργους και το 3ο Λύκειο Άργους συνδιοργάνωσαν με το ΠΑΙΓΜΑμια βιωματική δράση συνύπαρξης και συνεργασίας, προωθώντας την ισότητα στην κοινωνία την ανοχή στη διαφορετικότητα και την ιδέα της συμπερίληψης
mathites dak argous

Στις 05 Μαρτίου 2024 το 1ο Λύκειο Άργους, το 2ο Λύκειο Άργους και το 3ο Λύκειο Άργους συνδιοργάνωσαν με το ΠΑΙΓΜΑ, το κέντρο δημιουργικής απασχόλησης για άτομα με ειδικές ανάγκες στο ΔΑΚ Άργους μια βιωματική δράση συνύπαρξης και συνεργασίας, προωθώντας την ισότητα στην κοινωνία την ανοχή στη διαφορετικότητα και την ιδέα της συμπερίληψης.

Όπως αναφέρει η Διευθύντρια του 1ου Λυκείου Άργους Λένα Παπαθανασίου:

“Ο αθλητισμός δεν αφορά μόνο τη σωματική ανάπτυξη και υγεία, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο.

mathites dak argous 1
ΦΩΤΟ: 1ο Λύκειο Άργους
mathites dak argous 2
ΦΩΤΟ: 1ο Λύκειο Άργους

Με τη συμμετοχή στα αθλήματα γινόμαστε μέλη μιας ομάδας και μαθαίνουμε να επικοινωνούμε ισότιμα και με κανόνες, να συμμετέχουμε σε μια κοινή προσπάθεια προς έναν κοινό στόχο. Είναι μια ευκαιρία να κάνουμε νέους φίλους και να μάθουμε να συνεργαζόμαστε μαζί τους.

Εξίσου σημαντικό, όμως, είναι και το γεγονός ότι μέσα από τον αθλητισμό αντιλαμβανόμαστε και αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα και καλλιεργούμε την ιδέα του αλληλοσεβασμού και της ανεκτικότητας.

mathites dak argous 3
ΦΩΤΟ: 1ο Λύκειο Άργους

Η σημασία της διαφορετικότητας και κατά πόσο είμαστε σε θέση να συνυπάρξουμε με άτομα που απέχουν από το δικό μας γνώριμο.

Στις 05 Μαρτίου 2024 το 1ο Λύκειο Άργους το 2ο Λύκειο Άργους και το 3ο Λύκειο Άργους συνδιοργάνωσαν με το ΠΑΙΓΜΑ, το κέντρο δημιουργικής απασχόλησης για άτομα με ειδικές ανάγκες στο ΔΑΚ Άργους μια βιωματική δράση συνύπαρξης και συνεργασίας, προωθώντας την ισότητα στην κοινωνία την ανοχή στη διαφορετικότητα και την ιδέα της συμπερίληψης.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Θεοφανόπουλο Πέτρο και τους κυρίους / κυρίες που συμμετείχαν από το Παίγμα.

mathites dak argous 4
ΦΩΤΟ: 1ο Λύκειο Άργους

Θερμά συγχαρητήρια στους καθηγητές Φυσικής Αγωγής Καμπόσο Κων/νο και Γρηγορίου Γρηγόρη για την πρωτοβουλία και την υλοποίησή αυτής της δράσης και φυσικά τους μαθητές και τις μαθήτριές που συνυπήρξαν με άτομα που απείχαν από το δικό τους γνώριμο”.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis