Στο νοσοκομείο με μηνιγγίτιδα μαθητής λυκείου από την Καλαμάτα

Η υγεία του μαθητή ευτυχώς δεν εμπνέει ανησυχία, ενώ ο ίδιος βρίσκεται υπό παρακολούθηση.

Κρούσμα μηνιγγίτιδας καταγράφηκε σε λύκειο στην Καλαμάτα, με τον μαθητή να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο. Η υγεία του μαθητή ευτυχώς δεν εμπνέει ανησυχία, ενώ ο ίδιος βρίσκεται υπό παρακολούθηση.

Οι ειδικοί τονίζουν πως πρόκειται για μεμονωμένο κρούσμα που αντιμετωπίστηκε με την κατάλληλη αγωγή.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ το 2024 έχουν δηλωθεί συνολικά 12 κρούσματα από όλη τη χώρα. Ακολούθησε ο 20χρονος φοιτητής από την Πάτρα και τώρα το κρούσμα στην Καλαμάτα. Έτσι, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας φτάνει τα 14.

Ο ΕΟΔΥ τονίζει ιδιαίτερα τη μεγάλη σημασία που έχει η έγκαιρη ανίχνευση και θεραπεία των κρουσμάτων μηνιγγιτιδοκοκκικής νόσου. Οι πολίτες και κυρίως νεαρά άτομα που έχουν κλινικά συμπτώματα συμβατά με τη νόσο (Πυρετό και εξάνθημα) πρέπει άμεσα να απευθύνονται σε Ιατρό. Οι Ιατροί επί υποψίας μηνιγγίτιδας πρέπει άμεσα να χορηγούν θεραπεία και να παραπέμπουν σε νοσοκομείο.

Σχόλια

Ευχές για τις γιορτές

ebea efxes xristougenna 2025 2026
poulas καρτα2026 new
xatzinikolaou efxes2025
mantzounis efxes xristou2025
efxes fragkioudakis 2024 2025
karta labrou xristoygenna2025
kemp banner
deyan banner
newsletter banner anagnostis