home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Δ. Πτωχός: Η θεσμοθέτηση των μη-κρατικών Πανεπιστημίων θα ωφελήσει την Πελοπόννησο

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου χαρακτηρίζει τη μεταρρύθμιση «ορόσημο στην ιστορία της Εκπαίδευσης στη χώρα μας»
dimitris ptoxos (2)

«Η θεσμοθέτηση, χθες, από τη Βουλή των μη-κρατικών Πανεπιστημίων είναι ένα ορόσημο στην ιστορία της Εκπαίδευσης στη χώρα μας». Αυτό αναφέρει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, αναφερόμενος στη χθεσινή ψήφιση του νομοσχεδίου, το οποίο προβλέπει, μεταξύ άλλων, την εγκατάσταση ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελληνική επικράτεια.

Όπως σημειώνει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σε δήλωσή του: «Η συγκυρία της επετείου των 50χρονων της Γ’ Ελληνικής Δημοκρατίας του προσδίδει μάλιστα μια ιδιαίτερη φόρτιση.

Όλες αυτές τις μέρες που το θέμα βρίσκεται στην επικαιρότητα, επικοινωνώ διαρκώς με φίλους που δώσαμε μάχες στα φοιτητικά μας χρόνια για την εμβληματική αυτή θέση.

Παρακολούθησα το δημόσιο διάλογο και τη συζήτηση στη Βουλή με μια ειλικρινές ενδιαφέρον για τα επιχειρήματα της Αντιπολίτευσης.

Ακούσαμε πολλές περιγραφές και σε διαφορετικούς τόνους για την κατάσταση του δημόσιου Πανεπιστημίου. Ακόμα κι αν τα πράγματα είναι τόσο άσχημα όσο τα περιέγραψαν κάποιοι, αυτό δεν λειτουργεί ως επιχείρημα κατά της δυνατότητας ίδρυσης μη κερδοσκοπικών, μη κρατικών Πανεπιστημίων.

Ούτε οι ενστάσεις περί συνταγματικότητας ήταν πειστικές, αν και για αυτό υπάρχει η δυνατότητα να κριθεί σε άλλο βαθμό, η Ελλάδα είναι μια χώρα δημοκρατική με διάκριση και έλεγχο των εξουσιών.

Εύχομαι η μεταρρύθμιση αυτή να λειτουργήσει και ως κίνητρο για την αποκέντρωση της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Είναι κάτι που θα ωφελούσε ουσιαστικά και την Περιφέρειά μας. Από την πλευρά μας θα διευκολύνουμε κάθε σοβαρό εγχείρημα προς αυτή την κατεύθυνση».

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis