home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

27χρονος που είχε συλληφθεί στο Ναύπλιο καταδικάστηκε για πορνογραφία ανηλίκου

Ο καταδικασθείς, τον Μάιο του 2019, απειλούσε μια 13χρονη με τη δημοσίευση ευαίσθητης φωτογραφίας της σε όλο το σχολείο, παριστάνοντας τον μαθητή
1.459 φωτογραφίες και βίντεο σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων από την Πελοπόννησο σε όλο τον πλανήτη

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε την καταδικαστική απόφαση κατά ενός 27χρονου για πορνογραφία ανηλίκου 12-14 ετών και εξώθηση ανήλικης να συμμετάσχει σε πορνογραφική παράσταση. Το περιστατικό, που σοκάρει την κοινή γνώμη, αποκαλύπτει το σκοτεινό πρόσωπο των διαδικτυακών αρπακτικών και την ανάγκη για προστασία των ανήλικων στο διαδίκτυο.

Ο καταδικασθείς, τον Μάιο του 2019, απειλούσε μια 13χρονη με τη δημοσίευση ευαίσθητης φωτογραφίας της σε όλο το σχολείο, παριστάνοντας τον μαθητή. Επίσης, την απειλούσε με περαιτέρω εκβιασμό για παραγωγή περισσότερου υλικού.

Ο 27χρονος είχε συλληφθεί δύο μήνες αργότερα στο Ναύπλιο για άλλα οκτώ αντίστοιχα περιστατικά και όπως εντόπισε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μέσα σε μόλις δύο μέρες είχε ανταλλάξει 994 αρχεία φωτογραφιών και βίντεο με άλλα πρόσωπα.

Η κατηγορία του «αρπακτικού του διαδικτύου», όπως τον χαρακτήρισε η εισαγγελέας, αντικατοπτρίζει τον τρόπο λειτουργίας αυτών των ατόμων στο διαδίκτυο.

Η μητέρα του θύματος, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της, περιέγραψε τον φόβο και τον τρόμο που έζησε η κόρη της, αντικατοπτρίζοντας την κακοποίηση και τον εκφοβισμό που υφίστανται πολλά παιδιά μέσω του διαδικτύου.

Η απόφαση αυτή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της προστασίας των ανηλίκων από τους κινδύνους του διαδικτύου. Η αστυνομική επιτήρηση και η ενημέρωση των νέων για τους κινδύνους του διαδικτύου αποτελούν αναγκαιότητα για την ασφάλεια και την ευημερία τους.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis