home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Δράση κατά της Βίας στο 6ο Νηπιαγωγείο

Στη δράση συμμετείχαν και οι γονείς των παιδιών
6 nipiagogio nafpliou

Το 6ο Νηπιαγωγείο Ναυπλίου, σε συνεργασία με το Δίκτυο Σχολείων Σχολικής Διαμεσολάβησης του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, καθώς και με σχολεία όλων των βαθμίδων από όλη τη χώρα αλλά και Δήμους, συμμετείχε στη δράση κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού με τίτλο «Σπάω τη σιωπή, ενώνουμε τις φωνές κατά της βίας». Οι μαθητές/τριες έσπασαν ταυτόχρονα ένα μπαλόνι. Το σπάσιμο των μπαλονιών συμβολίζει το σπάσιμο της σιωπής και αυτή η ταυτόχρονη κίνηση συμβολίζει ότι ενώνουμε τις φωνές μας.

Σκοπός της δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών, των μελών της σχολικής κοινότητας και της ευρύτερης κοινωνίας κατά της βίας στο σχολείο αλλά και σε άλλα θεσμικά πλαίσια όπως η οικογένεια, η εργασία, ο αθλητισμός…

Στο πλαίσιο της δράσης τα παιδιά συζήτησαν με τις νηπιαγωγούς τους για τη βία και τον εκφοβισμό, τις μορφές, τα συναισθήματα της βίας και του εκφοβισμού, την αντιμετώπιση και πόσο σημαντικό είναι να σπάμε τη σιωπή και να αναφέρουμε φαινόμενα βίας και εκφοβισμού.

Οι μαθητές/τριες κατά τη μετάβασή τους από το σχολείο στο σημείο συγκέντρωσης φορούσαν μάσκες που απεικόνιζαν τα συναισθήματα της βίας και του εκφοβισμού. Στη δράση συμμετείχαν και οι γονείς των παιδιών.

6 nipiagogio nafpliou
6 nipiagogio nafpliou
6 nipiagogio nafpliou
6 nipiagogio nafpliou

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis