home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Άργος: Έξυπνη ανίχνευση διαρροών στο δίκτυο ύδρευσης – Τα αποτελέσματα του έργου

Στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου παρευρέθηκαν εκπρόσωποι επιστημονικών και τοπικών φορέων.
Πόσιμο νερό Ναύπλιο ακατάλληλο

Την Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Άργους-Μυκηνών, ηημερίδα που αφορούσε την παρουσίαση αποτελεσμάτων του έργου «Έξυπνο σύστημα ενσωμάτωσης πληροφοριών δικτύου ύδρευσης για ανίχνευση Διαρροών στην πόλη του Άργους».

Το συγκεκριμένο έργο επωφελείται με χρηματοδότηση ποσού 603.729,00€ από Χρηματοδοτικός Μηχανισμός 2014–2021 του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΧΜ-ΕΟΧ | EEA Grants) εκπροσωπεί τη συνεισφορά της Ισλανδίας, Λιχτενστάιν και Νορβηγίας αποσκοπώντας στην στήριξη ευρωπαϊκών χωρών, για μια πράσινη, ανταγωνιστική Ευρώπη χωρίς αποκλεισμούς.

Η εκπόνηση της συγκεκριμένης πράξης γίνεται σε συνεργασία με το Εργαστήριο Κλιματολογίας και Ατμοσφαιρικού Περιβάλλοντος, του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος που ανήκει στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), με επιστημονικά Υπεύθυνο τον Καθηγητή Κλιματολογίας Παναγιώτη Νάστο.

argos water network

Σημαντικό ρόλο στην υλοποίηση παίζει η Δρ. Ελισσάβετ Φελώνη, Επιστημονική Συνεργάτιδα ΕΚΠΑ, η οποία έχει επωμιστεί την ανάπτυξη της υδραυλικής μοντελοποίησης της υπό διερεύνησης ζώνης της πόλης του Άργους.

Την ημερίδα συντόνισε ο πρεσβευτής για την Ευρωπαϊκή Συμφωνία για το Κλίμα (ΕU Climate Pact Ambassador), Άγγελος Χασιώτης, μηχανολόγος μηχανικός και υποψήφιος διδάκτορας στο ΕΚΠΑ, ο οποίος είναι και μέλος της ερευνητικής ομάδας έργου.

Στην ημερίδα παρευρέθηκαν εκπρόσωποι επιστημονικών και τοπικών φορέων.

Μετά την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των εταίρων και των παρευρισκόμενων εκπροσώπων των φορέων για την ανταλλαγή εμπειριών και καλών πρακτικών στον εντοπισμό και την παρακολούθηση διαρροών στα δίκτυα ύδρευσης.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis