home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Παπαηλίου: Πρόβλημα η υποστελέχωση της Ελληνικής Αστυνομίας στην περιφέρεια

Συνάντηση του βουλευτή Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργου Η. Παπαηλίου με εκπροσώπους της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αρκαδίας
Συνάντηση του βουλευτή Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργου Η. Παπαηλίου με εκπροσώπους της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αρκαδίας

Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιώργος Η. Παπαηλιού συναντήθηκε και είχε συζήτηση με εκπροσώπους της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αρκαδίας, στην Τρίπολη., σχετικά με την υποστελέχωση της Ελληνικής Αστυνομίας, ιδίως στην περιφέρεια.

Αναλυτικά, η δημοσίευση αναφέρει:

“Η υποστελέχωση αποτελεί το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελληνική Αστυνομία, ιδίως στην περιφέρεια.

Στην Αρκαδία υπάρχουν 70 και πλέον οργανικά κενά, ενώ επίκεινται πολλές συνταξιοδοτήσεις λόγω ορίου ηλικίας. Αυτά δεν επιτρέπουν την εύρυθμη λειτουργία των Αστυνομικών Τμημάτων και συνακόλουθα καθιστούν την αστυνόμευση-την πρόληψη και την καταστολή της παραβατικότητας προβληματική, λαμβανομένων υπόψη της έκτασης της περιοχής και της δυσχερούς πρόσβασης σε πολλές περιοχές.

Το περαιτέρω αποτέλεσμα είναι να ενισχύεται το αίσθημα ανασφάλειας των κατοίκων, πολλοί από τους οποίους είναι προχωρημένης ηλικίας και κατοικούν σε απομακρυσμένες περιοχές.

Σε αυτό το πλαίσιο, είναι απαραίτητη η ικανοποίηση πάγιων αιτημάτων των αστυνομικών, όπως π.χ. η θεσμοθέτηση του επικίνδυνου χαρακτήρα του επαγγέλματός τους, ώστε οι ίδιοι να είναι ασφαλείς και να ανταποκρίνονται στις, ούτως ή άλλως, υπέρογκες δαπάνες καθημερινής διαβίωσης”.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis