home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Εκδήλωση για την εφηβική επιθετικότητα στην Ευαγγελίστρια

Την Πέμπτη  21 Μαρτίου και ώρα 7:00 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού, με ομιλητή τον Δημήτριο Γερανιό, Ψυχολόγο –  Ψυχοθεραπευτή.
Ευαγγελίστρια Ναυπλίου εκδήλωση

Το  Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας Ναυπλίου, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Αγίας Τριάδας και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Αγίας Τριάδας, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος, σας προσκαλούν στην εκδήλωση που διοργανώνουν την Πέμπτη 21 Μαρτίου και ώρα 7:00 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού, με ομιλητή τον Δημήτριο Γερανιό, Ψυχολόγο –  Ψυχοθεραπευτή, με θέμα: «Κατανόηση και αντιμετώπιση της παιδικής-εφηβικής επιθετικότητας: Ο ρόλος της οικογένειας και του σχολείου».

Συμμετέχουν:

  • Μαέστρος – πιάνο: Θεοδόσης Αντωνιάδης.
  • Τραγούδι: Βαγγέλης Ζερβόπουλος, Κώστας Σαλεσιώτης.
euaggelistria

Το βιογραφικό του ομιλητή

Ο Δημήτρης Γερανιός είναι πιστοποιημένος Ψυχολόγος με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και Σχεσιακός Ψυχαναλυτικός Ψυχοθεραπευτής. Αποφοίτησε από το Τμήμα Ψυχολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης και ειδικεύτηκε στο Ινστιτούτο Σχεσιακής και Ομαδικής Ψυχοθεραπείας στην Αθήνα.

Στη πρακτική του άσκηση ως ψυχολόγος, εργάστηκε σε κοινοτικές δομές για την προάσπιση της ψυχικής υγείας κατοίκων του Ρεθύμνου αλλά και ατόμων τρίτης ηλικίας. Οργάνωσε με τον επόπτη του ομάδες συμβουλευτικής, υποστήριξης και ψυχικής ανθεκτικότητας ενώ η ενασχόληση του με τη τέχνη τον βοήθησε να χρησιμοποιήσει το θέατρο ως μέσο κοινωνικής ένταξης ανθρώπων με ζητήματα περιθωριοποίησης και κοινωνικής απομόνωσης. Ακόμη, ως φοιτητής ψυχολογίας συμμετείχε σε ερευνητική ομάδα ποιοτικής μεθοδολογίας για την κατανόηση και αντιμετώπιση της ανεργίας και του brain drain, παίρνωντας συνεντεύξεις από νέους ανά την Ελλάδα.

Στα πλαίσια της συνεχούς μετεκπαίδευσης, είναι κάτοχος Παιδαγωγικής Επάρκειας πιστοποιημένος από την Ανωτάτη Σχολή Παιδαγωγικών και Τεχνολογικών Επιστημών. Παράλληλα, έχει παρακολουθήσει πιστοποιημένα σεμινάρια του Πανεπιστημίου Πατρών και του Κέντρου Επιμόρφωσης και Κατάρτισης “Αθηνά” σχετικά με τον Αυτισμό, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τη Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση.

Συνεργάζεται με ινστιτούτα της Αθήνας ως θεραπευτής εφήβων-ενηλίκων. Ακόμη, είναι εισηγητής σεμιναρίων/διαλέξεων για θέματα ψυχικής υγείας. Εργασίες του έχουν παρουσιαστεί σε ημερίδες και εκδηλώσεις για την ψυχική υγεία,  καθώς και σε εκπαιδευτικά πλαίσια. Επίσης, εργασίες του έχουν παρουσιαστεί σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια, όπως το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Συμβουλευτικής Ψυχολογίας και Θετικής Ψυχολογίας, το παγκόσμιο συνέδριο της Διεθνούς Κοινότητας για την κοινωνικο-ιστορική έρευνα, και το Παγκόσμιο Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Σχεσιακής Ψυχανάλυσης και Ψυχοθεραπείας στο Λος Άντζελες.

Είναι μέλος της Διεθνούς Ένωσης Σχεσιακής Ψυχανάλυσης και Ψυχοθεραπείας (IARPP) και της Αμερικανικής Ένωσης Ομαδικών Θεραπευτών (AGPA).

Σήμερα διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στο Ναύπλιο. Παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας σε εφήβους και ενήλικες και θεραπεύει ζητήματα που έχουν να κάνουν με διαχείριση άγχους και στρες, δυσκολίες στις διαπροσωπικές σχέσεις, ζητήματα σεξουαλικής υγείας, διατροφικές διαταραχές και  ενίσχυση της αυτοπεποίθησης.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis