home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

4 δήμοι σε Αρκαδία και Μεσσηνία συνεργάζονται για την αναβάθμιση κοινωνικών δομών

Δήμος Τρίπολης, Γορτυνίας, Μεγαλόπολης και Οιχαλίας συνεργάζονται στο πλαίσιο της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης
tzioumis koulis mixopoulos georgakopoulou

Συνάντηση των Δημάρχων Τρίπολης, Κώστα ΤζιούμηΓορτυνίας, Στάθη Κούλη, Μεγαλόπολης, Κώστα Μιχόπουλου και Οιχαλίας, Παναγιώτας Γεωργακοπούλου, πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή 01 Μαρτίου 2024, στο δημαρχείο Τρίπολης.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων σχετικά με το πρόβλημα κάλυψης αναγκών στις κοινωνικές υπηρεσίες και υποδομές κυρίως σε αυτές που αφορούν παιδιά, άτομα με Αναπηρία, χρονίως πάσχοντες και ηλικιωμένους. Συγκεκριμένα, είναι επιτακτική η ανάγκη για άμεση παρέμβαση προκειμένου ν’ αναβαθμιστούν οι κοινωνικές δομές και να έχουν οι δήμοι τη δυνατότητα να ανταποκρίνονται στις αυξημένες κοινωνικές ανάγκες.

Στο πλαίσιο, λοιπόν, του Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, προβλέπεται η ενίσχυση των υποδομών πρόνοιας και κοινωνικής φροντίδας, με βάση πληθυσμιακά κριτήρια, με έμφαση στα παιδιά και στους ηλικιωμένους, καθώς και η υλοποίηση εξειδικευμένων δράσεων όπως ο εντοπισμός των οικονομικά ανενεργών ατόμων, η συμβουλευτική υποστήριξη, η προώθηση ίσων ευκαιριών και η ενεργή συμμετοχή στην κοινωνική ζωή.

Η συγκεκριμένη συνεργασία αποτελεί κοινή πρωτοβουλία και των τεσσάρων δήμων, η οποία περιλαμβάνει τρεις δράσεις στην κατεύθυνση της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων ατόμων, των ατόμων με ειδικές ανάγκες και των παιδιών.

Όλοι αξίζουν ίσες ευκαιρίες στην καθημερινότητά τους, προκειμένου να έχουν μια αξιοπρεπή και αυτόνομη διαβίωση.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis