home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Τι πρότειναν φορείς από Ίρια και Κάντια για την προβολή και ανάδειξη μνημείων

Όλοι συμφώνησαν ότι η προβολή και ανάδειξη των μνημείων αυτών θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής με θεματικό και πολιτιστικό τουρισμό
synantiseis iria kantia (1)

Την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Κώστας Καράπαυλος συναντήθηκε στα Ίρια με τα μέλη της Τοπικής Κοινότητας Ιρίων, με τους εκπροσώπους των πολιτιστικών φορέων Ιρίων και Κάντιας και με ενεργούς πολίτες.

Η συζήτηση που έγινε ήταν εξαιρετική και ο κ. Αντιδήμαρχος με προσοχή άκουσε προτάσεις, σκέψεις, ιδέες των παρευρισκομένων.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η ανακαίνιση του Πυργόσπιτου στην Κάντια, η διάνοιξη μονοπατιών, η φροντίδα και ανάδειξη των πάμπολλων θρησκευτικών και αρχαιολογικών θησαυρών των Ιρίων και της Κάντιας, όπως του Μεσαιωνικού χωριού , της φρυκτωρίας των Ιρίων , της βυζαντινής εκκλησίας του Αγίου Νικολάου , το βενετικό πηγάδι και τον πύργο των Ιρίων, το Αρχαίο Λατομείο.

Έγινε λόγος για τα μνημεία της Αγροτικής Ιστορίας της περιοχής ( μηχανολογικός εξοπλισμός). Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για την εξαιρετική τοποθεσία της Γωνιάς των Ιρίων που πρέπει να αναδειχθεί και για τα κλειστά σχολεία της περιοχής.

synantiseis iria kantia (2)

Επίσης ο κ. Αντιδήμαρχος έθεσε το θέμα του εξαιρετικού αναρριχητικού πεδίου στην Κάντια που πρέπει να πιστοποιηθεί.

Όλοι συμφώνησαν ότι η προβολή και ανάδειξη των μνημείων αυτών θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής με θεματικό και πολιτιστικό τουρισμό.

Το ιδιαίτερο στην συνάντηση ήταν η θέληση των παρευρισκομένων για προσφορά λόγω της μεγάλης αγάπης για τον τόπο τους. Δόθηκε αμοιβαία υπόσχεση για νέα συνάντηση μέσα στον Απρίλιο για επιτόπια επίσκεψη στους θησαυρούς των Ιρίων. Πρόθεση του κ. Αντιδημάρχου είναι τέτοιες συναντήσεις να γίνουν και στις υπόλοιπες Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Ναυπλιέων.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis