home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Γαβρήλος-Καλαματιανός-Παναγιωτόπουλος: Είδος πολυτελείας για 780.000 επαγγελματίες η πρόσβαση στις παροχές Υγείας

“Ως εδώ και με τον εμπαιγμό και με τις πολιτικές αυτής της ανάλγητης Κυβέρνησης που μόνο σκοπό έχει την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων, εις βάρος της ίδιας της κοινωνίας”
Γιώργος Γαβρήλος

Είδος πολυτελείας τονίζουν πως είναι για 780.000 επαγγελματίες η πρόσβαση στις παροχές Υγείας, ο Γιώργος Γαβρήλος, Τομεάρχης Εργασίας ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, ο Διονύσης Καλαματιανός, Τομεάρχης Παιδείας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, Τομεάρχης Υγείας.

Όπως αναφέρουν οι ίδιοι:

“Παρά τα όσα προσπάθησε να μας πείσει η κα. Μιχαηλίδου από το βήμα της Βουλής σήμερα, επιχειρώντας να στηρίξει την τροπολογία που κατέθεσε η ίδια με τίτλο «Κατ’ εξαίρεση χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας 2024-2025», στο υπό συζήτηση Νομοσχέδιο του Υπ. Οικονομικών «Όροι αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές και άλλες διατάξεις» και παρά τις ανακρίβειες που ανέφερε, επί της ουσίας απέτυχε να υπερασπιστεί τις πολιτικές της Κυβέρνησής της που σπρώχνουν εκτός υπηρεσιών Υγείας 780.000 ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους.

Ανακρίβεια Νο1: Η Υπουργός Εργασίας υποστήριξε πως «η δυνατότητα κάθε πολίτη να έχει δωρεάν πρόσβαση στα δημόσια Νοσοκομεία, δόθηκε το 2014, όταν Κυβέρνηση ήταν η ΝΔ». Δυστυχώς για την ΝΔ, η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που το 2016 ψήφισε τον Ν.4368/2016 και συγκεκριμένα το άρθρο 33, με τον οποίο εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες απέκτησαν πρόσβαση και πάλι σε όλες τις δομές Υγείας.

Σε μια χώρα που βίωνε την κοινωνική εξαθλίωση εξαιτίας των σκληρών μνημονιακών πολιτικών που τυφλά είχαν ακολουθήσει οι προηγούμενες Κυβερνήσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ επανέφερε την πρόσβαση στην Δημόσια Υγεία και αναγνώρισε το δικαίωμα της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης από τα Δημόσια Νοσοκομεία και Πρωτοβάθμιες Δομές, για όλους τους πολίτες, άνδρες, γυναίκες παιδιά, ανεξάρτητα από το αν χρωστούσαν τις ασφαλιστικές τους εισφορές, αν ήταν άνεργοι ή αν είχαν νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής στη χώρα. Όσο και αν η ΝΔ προσπαθεί να ξαναγράψει την πρόσφατη ιστορία, οι πολίτες θυμούνται πολύ καλά ποιος υπερασπίστηκε την αξιοπρέπειά τους και ποιος προσπάθησε να μην του πάρει την δόξα η Τρόικα.

Ανακρίβεια Νο 2: Η ΝΔ ουδέποτε υπερασπίστηκε το δικαίωμα στη Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλους. Δεν πρέπει άλλωστε να ξεχνάμε πως ακόμη και τώρα, σε συνθήκες εκτός Μνημονίων, η ΝΔ δεν παρεκκλίνει ούτε στιγμή από την πραγματική νεοφιλελεύθερη ατζέντα που ακολουθεί. Απόδειξη αποτελεί η πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση της Κυβέρνησης (Άρθρο 24, Ν. 5078/2023) όπου αποκλείει από την πρόσβαση στη Δημόσια Υγεία όσους και όσες δεν έχουν ενεργό ΑΜΚΑ, αφήνοντας εκτός ΕΣΥ πολλούς συμπολίτες μας.

Ανακρίβεια Νο3: Η σημερινή τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας σε καμία περίπτωση δεν αναιρεί την πρόσφατη Εγκύκλιο, σύμφωνα με την οποία ακυρώνεται η ασφαλιστική ικανότητα όσων αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών χρωστάνε στα ασφαλιστικά τους ταμεία. Το μόνο που επί της ουσίας «διορθώνει», είναι η επαναφορά της ασφαλιστικής κάλυψης για όσους και όσες δραστηριοποιούνται σε περιοχές της Ελλάδας και της Αττικής που έχουν πληγεί από θεομηνίες τα τελευταία χρόνια.

Η Κυβέρνηση οφείλει να κατανοήσει πως η ελληνική κοινωνία, εξαιτίας των πολιτικών της, οδηγείται, με μαθηματική ακρίβεια, σε μια ακόμη φτωχοποίηση. Οι μικρομεσαίοι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα φορολογικά χαράτσια που τους επιβάλλει η ΝΔ, ενώ η συνολική κρίση, εξαιτίας του υπέρογκου ενεργειακού κόστους και του δυσθεώρητου πληθωρισμού τροφίμων, τους οδηγεί σε διόγκωση χρεών και λουκέτα.

Η ακύρωση της ασφαλιστικής ικανότητας 780.000 επαγγελματιών και ο αποκλεισμός τους από τη δωρεάν συμμετοχή στις εξετάσεις και στα φάρμακα, όταν επισκέπτονται παρόχους υγείας, φαρμακεία και γιατρούς συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ, αποτελεί μια ακόμη χαριστική βολή σε ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού, που οδηγείται στο αδιέξοδο και στο περιθώριο. Ταυτόχρονα, εξαντλεί το υποστελεχωμένο από την κυβέρνηση ΕΣΥ, αφού πια το σύνολο των οφειλετών, αν δεν «αδράξουν» την μοναδική δυνατότητα που υπάρχει για ρύθμιση, αυτή των 24δόσεων, θα καλύπτουν δωρεάν τις ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές τους ανάγκες, μόνο στις δημόσιες δομές υγείας.

Ως εδώ και με τον εμπαιγμό και με τις πολιτικές αυτής της ανάλγητης Κυβέρνησης που μόνο σκοπό έχει την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων, εις βάρος της ίδιας της κοινωνίας”.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis