home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Τρακτέρ στο κέντρο της Πάτρας – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα Τέμπη (Video, φωτογραφίες)

Οι αγρότες τονίζουν ότι σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς συνανθρώπους μας, για αυτό η ημέρα της απεργίας δεν επιλέχθηκε τυχαία, ούτε είναι μόνο συμβολική
Συλλαλητήριο αγρότες στην Πάτρα (3)

Τρακτέρ γέμισαν το κέντρο της Πάτρας με το συλλαλητήριο να αποτελεί και διαμαρτυρία με αφορμή την επέτειο από το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, όπου έχασαν τη ζωή τους 57 συνάνθρωποί μας.

 Στην συγκέντρωση συμμετείχαν εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ελεύθεροι επαγγελματίες, συνταξιούχοι, φοιτητές, μαθητές και αγρότες της Αχαΐας, οι οποίοι έφθασαν στην Πάτρα με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα

Συλλαλητήριο αγρότες στην Πάτρα (1)
ΦΩΤΟ: anagnostis
Συλλαλητήριο αγρότες στην Πάτρα (2)
ΦΩΤΟ: anagnostis

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης

Σύμφωνα με ανακοίνωση του εργατικού κέντρου της Πάτρας «σήμερα απεργούμε, για τους χαμηλούς μισθούς, την ακρίβεια, το κόστος ζωής που εκτοξεύεται, τις αυξήσεις κοροϊδία, την μετατροπή της υγείας και της παιδείας σε ακριβοπληρωμένα εμπορεύματα, αλλά και για το ξεκλήρισμα των αγροτών και μικρών παραγωγών».

Συλλαλητήριο αγρότες στην Πάτρα (4)
ΦΩΤΟ: anagnostis
Συλλαλητήριο αγρότες στην Πάτρα (3)
ΦΩΤΟ: anagnostis

Επισημαίνεται ακόμα ότι «σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς συνανθρώπους μας, για αυτό η ημέρα της απεργίας δεν επιλέχθηκε τυχαία, ούτε είναι μόνο συμβολική». Και τονίζουν: «Απαίτηση των εκατοντάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων, είναι να αποκαλυφθούν τα πραγματικά αίτια και οι υπεύθυνοι της τραγωδίας, να αποδοθούν οι πολιτικές ευθύνες και να τιμωρηθούν όσοι εμπλέκονται άμεσα στο έγκλημα».

Εντωμεταξύ, ομάδα αντιεξουσιαστών φώναξε συνθήματα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, κατά τη διάρκεια πορείας που ακολούθησε σε κεντρικούς δρόμους της Πάτρας.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis