home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Σε απεργιακό κλοιό η Αθήνα – Μεγάλη συγκέντρωση για τα Τέμπη και επεισόδια

Εκατοντάδες πρωτοβάθμια σωματεία, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Συνδικάτα κατέβηκαν σε 24ωρη πανελλαδική απεργία
Πανελλαδική απεργία Αθήνα

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται σήμερα, Τετάρτη (28/2), η χώρα, καθώς εκατοντάδες πρωτοβάθμια σωματεία, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Συνδικάτα κατέβηκαν σε 24ωρη πανελλαδική απεργία, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη που κόστισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους, τη στιγμή που δεν έχει αποδοθεί ακόμα δικαιοσύνη.

Αμέσως μετά, τα συνθήματα “Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή” και “Στείλε όταν φτάσεις, δεν έφτασε ποτέ, εκδίκηση θα πάρουμε για σένανε μικρέ” δόνησαν την ατμόσφαιρα στην απεργιακή συγκέντρωση.

Με κεντρικό σύνθημα «οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους-αυξήσεις μισθών, για να ζούμε με αξιοπρέπεια», η ΑΔΕΔΥ προκήρυξε 24ωρη απεργία, μαζί με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, απευθύνοντας κάλεσμα στις 11.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Πανελλαδική απεργία Αθήνα
Φώτο: Anagnostis

Μετ’ εμποδίων οι μετακινήσεις

Κυκλοφοριακό αλαλούμ επικράτησε στην Αθήνα λόγω της απεργίας της ΑΔΕΔΥ, καθώς εκατοντάδες σωματεία εργαζομένων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα αποφάσισαν να συμμετάσχουν.

Μετ’ εμποδίων διεξάγονται οι μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ τα ταξί συνεχίζουν, για δεύτερη μέρα, την απεργία τους.

Πανελλαδική απεργία Αθήνα
Φώτο: anagnostis

Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

Σε «πεδίο μάχης» έχει μετατραπεί το κέντρο της Αθήνας την Τετάρτη (28.02.24), έναν ακριβώς χρόνο από την εθνική τραγωδία στα Τέμπη, με 57 συνανθρώπους μας να χάνουν τη ζωή τους. Μετά τις 2 το μεσημέρι η πορεία της ΑΔΕΔΥ στιγματίστηκε από τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν στο Σύνταγμα, έξω από τη Βουλή, στην Ομόνοια και στα Εξάρχεια.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν από το Σύνταγμα και συγκεκριμένα στο προαύλιο της Βουλής, όπου μία ομάδα 20 ατόμων πέταξε μολότοφ κατά τη διάρκεια της πορείας της ΑΔΕΔΥ.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με κρότους λάμψης. Στη συνέχεια, η ομάδα τράπηκε σε φυγή, ενώ διμοιρίες των ΜΑΤ παρατάχθηκαν γύρω από τη Βουλή.

Πανελλαδική απεργία Αθήνα
Φώτο: anagnostis

Λίγο αργότερα, η ένταση μεταφέρθηκε και στην Ομόνοια. Όταν μέρος των διαδηλωτών έφτασε στην Εμανουήλ Μπενάκη, άρχισε να πετάει βόμβες μολότοφ και πέτρες κατά των αστυνομικών, με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να απαντήσουν με κρότους λάμψης.

Στη συνέχεια, βγήκε η «Αύρα» στην Πανεπιστημίου και έκανε ρίψεις νερού.

Λίγο μετά τις 15.30 τα επεισόδια επεκτάθηκαν και στα Εξάρχεια, με τις μολότοφ να πέφτουν «βροχή» κι εκεί.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis