home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Δεκάδες άνθρωποι χάνονται στους δρόμους της Πελοποννήσου

Ερώτηση προς την περιφερειακή αρχή Πελοποννήσου από τον Γιάννη Σιάτο, περιφερειακό σύμβουλο της παράταξης «Πρώτα η Πελοπόννησος- Μανώλης Μάκαρης»
Γυαλί τροχαίο σπασμένο

Ερώτηση προς την περιφερειακή αρχή Πελοποννήσου από τον Γιάννη Σιάτο, περιφερειακό σύμβουλο της παράταξης «Πρώτα η Πελοπόννησος- Μανώλης Μάκαρης», με θέμα την ασφάλεια του επαρχιακού δικτύου Περιφέρειας Πελοποννήσου, αναδεικνύει τα προβλήματα που υπάρχουν στους δρόμους και έχουν κοστίσει ανθρώπινες ζωές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της eurostat η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι πρωταθλήτρια στα θανατηφόρα ατυχήματα στην Ελλάδα ενώ είναι μέσα στις 10 πιο επικίνδυνες Περιφέρειες της Ευρώπης. Τα τελευταία χρόνια, 65 συμπολίτες μας χάνουν κατά μέσο όρο την ζωή τους στους δρόμους της Πελοποννήσου.

Μάλιστα το νούμερο τείνει είναι σταθερό κάθε χρόνο, δείγμα ότι δεν υπάρχει βελτίωση των υποδομών, επαρκής σήμανση, διόρθωση κακοτεχνιών και καταγραφή των σημείων που γίνονται τα ατυχήματα.

Όπως αναφέρει ο κος Σιάτος στο κείμενο της ερώτησής του: «Πρόσφατα δε, τοποθετήθηκαν 25 τεράστιες ηλεκτρονικές πινακίδες σήμανσης μεταβλητών μηνυμάτων, που έχουν τοποθετηθεί σε θέσεις που υπάρχουν ερωτηματικά για το αν είναι οι κατάλληλες (σε στροφές, σε θέσεις που δεν είναι ορατές). Οι περισσότερες δεν λειτουργούν, ενώ όσες λειτουργούν δείχνουν μηνύματα που δεν ανταποκρίνεται στις συνθήκες που επικρατούν στο περιβάλλον εκείνη την στιγμή (προειδοποιήσεις για κίνδυνο πυρκαγιάς, μέρα με καταρρακτώδη βροχή)».

Ερωτάται η Περιφερειακή αρχή:

  • Ποια μέτρα έχει πάρει για την μείωση των ατυχημάτων στο επαρχιακό δίκτυο και ποια είναι η αποτελεσματικότητα των μέτρων αυτών. Πως κρίνει την ασφάλεια του επαρχιακού δικτύου της Πελοποννήσου. Σε ποιες δράσεις προέβη όλο αυτό το διάστημα και ποια έργα έκανε για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
  • Τι μέτρα πρόκειται να λάβει από εδώ και στο εξής ώστε να προστατεύσει την ζωή των κατοίκων της Πελοποννήσου».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis