home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Θεόφιλος, ο θυροφύλαξ της ζωγραφικής

Διοργανώνεται ομιλία αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του Θεόφιλου από την ιστορικό Τέχνης Βένια Παστάκα
Θεόφιλος ζωγράφος

Στο πλαίσιο της θεατρικής παράστασης «Θεόφιλος», σε σκηνοθεσία της Όλιας Λαζαρίδου, που θα παρουσιαστεί τον Μάρτιο στο FOUGARO ARTCENTER, στο Ναύπλιο, διοργανώνεται ομιλία αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του Θεόφιλου.

Η ομιλία με τίτλο «Θεόφιλος, ο θυροφύλαξ της ζωγραφικής» θα γίνει από την ιστορικό Τέχνης Βένια Παστάκα την Κυριακή 3 Μαρτίου, στις 5μμ, στη Βιβλιοθήκη του «Φουγάρου».

Ο φουστανελάς ζωγράφος, που με το σελάχι του γεμισμένο πινέλα αντί για όπλα ιστόρησε τους τοίχους των καταστημάτων του Βόλου, του Πηλίου και της Μυτιλήνης με αντίτιμο ένα πιάτο φαγητό και στέγη, αποτελεί ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στην ιστορία της νεοελληνικής τέχνης.

Στο αφιέρωμα που θα πραγματοποιηθεί από την ιστορικό τέχνης, Βένια Παστάκα, θα γίνει περιήγηση στη σχεδόν μυθική ζωή του και θα θαυμάσουμε τον πολύχρωμο ζωγραφικό του κόσμο. Θα δοθεί ομιλία για τις εμπνευσμένες παραστάσεις του από τη λαϊκή παράδοση, την ιστορία, τη μυθολογία, αλλά και για τον τρόπο που αποδόθηκαν, με σκοπό να κατανοηθεί το ιδιαίτερο έργο του μεγάλου αυτού καλλιτέχνη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis