home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Λαϊκή Συσπείρωση Άργους – Μυκηνών: Απαιτούμε μεγάλη μείωση των δημοτικών τελών

“Διεκδικούμε χρηματοδότηση από την κυβέρνηση, την Περιφέρεια για την αναβάθμιση υπηρεσιών και υποδομών που αφορούν τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη μιας χούφτας επιχειρηματικών ομίλων, όπου θα κατευθυνθούν και οι αυξημένοι πόροι από τη φοροαφαίμαξη με τα δημοτικά τέλη”
Λαϊκή Συσπείρωση Ναυπλίου

Μεγάλη μείωση των δημοτικών τελών ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση Άργους – Μυκηνών, ενώ τονίζει πως “η προσπάθεια να φορτωθούν κι άλλα βάρη στον λαό, όταν η κερδοφορία των ομίλων σπάει όλα τα ρεκόρ, με τις πλάτες και των δημοτικών αρχών, πρέπει να βρει απέναντι τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

“Πλήρως εναρμονισμένη με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, η νέα δημοτική αρχή συνεχίζει την πολιτική της προηγούμενης φορτώνοντας για ακόμα ένα χρόνο κι άλλα βάρη στις πλάτες των λαϊκών οικογενειών του δήμου μας διατηρώντας τα ήδη υψηλά δημοτικά τέλη, από τα υψηλότερα στην Ελλάδα, που θα γονατίσουν ακόμα περισσότερο τα λαϊκά νοικοκυριά.

Την Παρασκευή 23/2 στο δημοτικό συμβούλιο, προηγήθηκε ανούσια κόντρα ανάμεσα στον πρώην και νυν δήμαρχο σχετικά με τα χρέη του δήμου θέλοντας να δικαιολογήσει την πρόταση της διατήρησης των υψηλών δημοτικών τελών.

Ακούσαμε σπαρακτικά – κινδυνολογικά αφηγήματα, μέσα στο δημοτικό συμβούλιο από την τωρινή δημοτική αρχή, για την αναγκαιότητα να παραμείνουν σταθερά τα δημοτικά τέλη, ως προσπάθεια αποφυγής «αυστηρής επιτήρησης», με την προηγούμενη δημοτική αρχή να υπερασπίζεται το έργο της αφού και αυτή «υπερχρεωμένο δήμο παρέλαβε». Ακούσαμε για τέλη φωτισμού που δε φαίνεται να μειώνονται γιατί «μας κλέβει η ΔΕΗ», «δεν είναι τελικά και τόσο οικονομικοί οι νέοι λαμπτήρες», « δεν έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση τους» κλπ , για έργο που έκανε η παλιά δημοτική αρχή , αλλά υποσκάπτει η νέα.

Για τη σύμβαση όμως που έχει υπογραφεί με την ΤΕΡΝΑ , την οποία η Λαϊκή Συσπείρωση ακόμα περιμένει να της δοθεί, και κατά πόσο επιβαρύνει τα δημοτικά τέλη που καταλήγουν να ενισχύουν την κερδοφορία της, η οποία είναι εγγυημένη για 28 χρόνια και θα την πληρώνουν οι δημότες , δεν ειπώθηκε κουβέντα.

Υποκριτική ήταν η στάση όλων παρατάξεων στη διαδικασία της ψήφισης. Η παράταξη «Αλλαγή Πορείας –Δ. Καμπόσος» πρότεινε μείωση!!! κατά 30% των δημοτικών τελών. Το «Πάμε Αλλιώς – Π. Θωμόπουλος», καταψήφισε τα δημοτικά τέλη επειδή η εισήγηση της παρούσας δημοτικής αρχής είναι προσχηματική, καθώς η αύξηση των δημοτικών τελών πρέπει να θεωρηθεί σχεδόν βέβαιη, βάζοντας πλάτη στην ουσία στο επιχείρημα του δήμαρχου ο οποίος ανέφερε ότι η διατήρηση γίνεται παρά τη θέληση του και δεν θα γίνει αύξηση αφού τα δημοτικά τέλη ψηφίζονται μια φορά το χρόνο. Η παράταξη « Συμφωνία Δημιουργίας – Π. Παπαϊωάννου» υπερψήφισε την πρόταση του Δημάρχου.

Στην ουσία ο Δήμος μετατρέπεται και λειτουργεί σαν επιχείρηση με ευθύνη όλων των δημοτικών παρατάξεων, διαχρονικά, ώστε σιγά σιγά να τον κάνουν να λειτουργεί στην λογική κόστους – οφέλους φορτώνοντας όλα τα βάρη στο λαό, αφού το μεγαλύτερο ποσοστό των δημοτικών τελών το πληρώνουν τα λαϊκά νοικοκυριά της περιοχής μας.

Πάγια θέση μας είναι η κατάργηση των ανταποδοτικών τελών μαζί με την διεκδίκηση για αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης που να καλύπτει τις λειτουργικές ανάγκες του δήμου, ώστε να μη λειτουργεί ο Δήμος ως ένας ακόμη φοροεισπρακτικός μηχανισμός, απορρίπτοντας τη λογική της ανταποδοτικότητας στην καθαριότητα, στο πράσινο, στα τροφεία των παιδικών σταθμών, στα δίδακτρα, στις δαπάνες για αθλητισμό, πολιτισμό, άλλες ψυχαγωγικές και κοινωνικές δραστηριότητες.

Τα …«αναπτυξιακά» τους οράματα, που περιέγραφαν προεκλογικά και ανταγωνίζονταν για το ποιος έχει το πιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα, παίρνουν τώρα σάρκα και οστά, αποκαλύπτοντας για άλλη μια φορά το βάρβαρο πρόσωπο της πολιτικής που συνθλίβει με κάθε τρόπο τις λαϊκές ανάγκες. Αυτό αποτυπώνεται σε όλη τη λειτουργία και τις αποφάσεις του κράτους, από τον σκληρό κυβερνητικό πυρήνα, μέχρι τις Περιφέρειες και τους δήμους.

Η προσπάθεια να φορτωθούν κι άλλα βάρη στον λαό, όταν η κερδοφορία των ομίλων σπάει όλα τα ρεκόρ, με τις πλάτες και των δημοτικών αρχών, πρέπει να βρει απέναντι τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.

Απαιτούμε μεγάλη μείωση των δημοτικών τελών. Να επιβαρυνθούν οι μεγάλες επιχειρήσεις.

Διεκδικούμε χρηματοδότηση από την κυβέρνηση, την Περιφέρεια για την αναβάθμιση υπηρεσιών και υποδομών που αφορούν τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη μιας χούφτας επιχειρηματικών ομίλων, όπου θα κατευθυνθούν και οι αυξημένοι πόροι από τη φοροαφαίμαξη με τα δημοτικά τέλη”.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis