home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Στάση αναμονής για το ελαιόλαδο – Καλύτερες τιμές περιμένουν στην Αργολίδα

Προσδοκίες, αναλύσεις και προβληματισμοί στον κλάδο της ελαιοκαλλιέργειας – Στα 8,60 ευρώ έπεσε η τιμή του ελαιόλαδου
Ελαιόλαδο (1)

Σε αναμονή για βελτίωση των τιμών του ελαιόλαδου βρίσκονται οι ελαιοπαραγωγοί στην Ερμιόνη, καθώς οι πωλήσεις παραμένουν σε επίπεδα που δεν ικανοποιούν τις προσδοκίες τους, όπως και σε όλη την Αργολίδα. Η πολυαναμενόμενη άνοδος στις τιμές δεν έχει έρθει ακόμα, ενώ μάλιστα αυτή τη χρονική περίοδο παρατηρείται πτώση. Μέσα από δηλώσεις αξιωματούχων των αγροτικών συνεταιρισμών, αποκαλύπτονται οι ανησυχίες και οι προοπτικές του κλάδου.

Ο ταμίας του Αγροτικού Συνεταιρισμού Θερμασία «Δήμητρα», Γιάννης Κοροντίνης, μιλώντας στον Γιώργο Αργυρίου εκφράζει την αναμονή του για βελτίωση των τιμών, με αναφορά σε προηγούμενες πωλήσεις και τις προοπτικές για μελλοντικές συναλλαγές. Όσο αφορά την μελλοντική παραγωγή αναφέρει πως «αν συνεχισθούν έτσι οι καιρικές συνθήκες στην επόμενη χρονιά δεν θα έχουμε να φάμε».

Ανάλογη εκτίμηση παρουσιάζει και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δήμαινας, Θανάσης Οικονόμου, ο οποίος επισημαίνει τη μείωση της παραγωγής και τη σχετική επίδραση στις τιμές. «Η πώληση του ελαιόλαδου έφτασε τα 8,60 ευρώ. Η παραγωγή ήταν μειωμένη κατά 50% στην Κορωνέικη και στο μανάκι πήγε στο 75%», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Με βάση τα στοιχεία της αγοράς, η τιμή του ελαιόλαδου παρουσιάζει διαφοροποιήσεις ανά περιοχή. Από την Αχαΐα έως τη Λακωνία, οι τιμές κυμαίνονται μεταξύ 8,20 ευρώ και 9,52 ευρώ το κιλό. Αντίστοιχα στη Μεσσηνία η τιμή μειώθηκε στα 8,60 ευρώ το κιλό από 9 ευρώ το κιλό που είχε στα μέσα Ιανουαρίου.

Οι ελαιοπαραγωγοί αναμένουν τις εξελίξεις, ενώ οι καιρικές συνθήκες αποτελούν παράγοντα αβεβαιότητας για το μέλλον της παραγωγής.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis