home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Νέα απάτη με προπληρωμένες κάρτες στην Καλαμάτα – Πώς έκλεβαν τον περιπτερά

Η Ασφάλεια Καλαμάτας ανακοίνωσε την εξιχνίαση μιας ακόμα απάτης που σχετίζεται με την κλοπή σειριακών αριθμών προπληρωμένων καρτών.
Πιστωτική κάρτα

Η συμμορία των Θεσσαλονικιών φαίνεται να επεκτείνει τις δραστηριότητές της, καθώς η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας ανακοίνωσε την αποκάλυψη μιας νέας απάτης στην περιοχή. Στις 2 του τρέχοντος μήνα, η Ασφάλεια εξιχνίασε μια υπόθεση που εντόπισε τη συμμορία να επιδίδεται στην κλοπή σειριακών αριθμών προπληρωμένων καρτών και στην πόλη της Καλαμάτας.

Το νέο περιστατικό συμπληρώνει τις ήδη εξιχνιασμένες υποθέσεις, φέροντας στο φως ακόμα μια περίπτωση κλοπής που στοχεύει περιπτερούχους στην περιοχή. Η συμμορία, αποτελούμενη από έναν 61χρονο πατέρα, τον 35χρονο γιο του και μια 41χρονη γυναίκα, φέρεται να είχε δραστηριοποιηθεί σε πολλές περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της Καλαμάτας, της Μεγαλόπολης και της Τρίπολης.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο τρόπος λειτουργίας της συμμορίας ήταν παρόμοιος με προηγούμενες περιπτώσεις. Ο 35χρονος, προσποιούμενος πελάτη, ζητούσε προπληρωμένες κάρτες και, χρησιμοποιώντας το κινητό του τηλέφωνο, πλήρωνε ανέπαφα. Ωστόσο, αντί να πληρώνει, σκανάρισε τον κωδικό QR της κάρτας, κλέβοντας έτσι τα χρήματα που προορίζονταν για τον περιπτερούχο.

Η επιτυχής εξιχνίαση αυτής της υπόθεσης αποτελεί ένα ακόμα βήμα προς την αντιμετώπιση των οργανωμένων εγκληματικών δραστηριοτήτων στην περιοχή. Η Ασφάλεια διαμηνύει ότι θα συνεχίσει τις έρευνες για την αποκάλυψη και καταπολέμηση τέτοιων παραβάσεων, προστατεύοντας έτσι τους επαγγελματίες και τους καταναλωτές από απάτες και απώλειες.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis