home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Μύλος με Κούγια στο Άργος – «Ουδεμία σχέση έχουμε με την εκδήλωση» λέει ο Δήμος

Ο Δήμος Άργους – Μυκηνών κάνει λόγο για σχολική εκδήλωση στην οποία ναι μεν παραχώρησε την αίθουσα, αλλά δεν είναι συνδιοργανωτής.
Αλέξης Κούγιας

Την αντίδραση της δημοτικής παράταξης «Πάμε Αλλιώς» προκάλεσε η ανακοίνωση της εκδήλωσης «Γυναίκα, Σημείο Αναγνωρίσεως» με ομιλητή τον δικηγόρο Αλέξη Κούγια στις 9 Μαρτίου στην Αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος», στο Άργος.

1 Λυκειο Κούγιας Άργος

Ο Δήμος Άργους-Μυκηνών κάνει λόγο για σχολική εκδήλωση στην οποία δεν είναι συνδιοργανωτής, ωστόσο παραχώρησε κανονικά την αίθουσα για να διεξαχθεί η συγκεκριμένη ομιλία, η οποία γίνεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Διευκρινήσεις από τον Δήμο Άργους-Μυκηνών

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Άργους – Μυκηνών:

«Η αίτηση για την συγκεκριμένη εκδήλωση έγινε στη Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή, από την Διευθύντρια του 1ου Γενικού Λυκείου Άργους κ. Παπαθανασίου Λένα.

Ο Δήμος Άργους-Μυκηνών αποδέχθηκε να παραχωρήσει την αίθουσα δωρεάν όπως κάνει σε όλες τις σχολικές εκδηλώσεις, ημερίδες και εορτές που πραγματοποιούνται από σχολεία του Δήμου μας.

Συνεπώς ουδεμία σχέση έχουμε με την εκδήλωση, τους καλεσμένους και το περιεχόμενο αυτής.

Αναφορικά με την αφίσα που δημοσιεύθηκε στα social media, ουδεμία έγκριση είχαμε δώσει για να αναφερθεί ο Δήμος ως «συνδιοργανωτής» της εκδήλωσης.

Ο Δήμος Άργους – Μυκηνών είναι υπεύθυνος και μόνο, για τις εκδηλώσεις που γνωστοποιούνται μέσα από το γραφείο Δημάρχου ή τον αρμόδιο αντιδήμαρχο μετά από συνεννόηση».

Αιτηση Λυκειου

Οι ενστάσεις του «Πάμε Αλλιώς»

Η δημοτική παράταξη Άργους – Μυκηνών «Πάμε Αλλιώς» εξέφρασε τη διαφωνία της με την εν λόγω εκδήλωση, επισημαίνοντας:

«Με έκπληξη αντικρίσαμε την ανακοίνωση για την “Εκδήλωση Αφιέρωμα στη γυναίκα” για το Σάββατο 9 Μαρτίου στην αίθουσα τέχνης και πολιτισμού Μέγας Αλέξανδρος με ομιλητή τον… γνωστό ποινικολόγο.

Υπενθυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη αίθουσα διατίθεται αποκλειστικά για εκδηλώσεις πολιτισμού και επιστήμης.

Η νέα δημοτική αρχή συνεχίζει πατώντας ακριβώς πάνω στα “ποιοτικά βήματα” της απελθούσας δημοτικής αρχής.

Οι θέσεις του ομιλητή για τις γυναίκες, το ύφος των δημοσίων τοποθετήσεων του, η δίμηνη αναστολή άσκησης λειτουργήματος που του επιβλήθηκε από τον ΔΣΑ και μια πληθώρα ακόμα γνωστών σε όλους μας στιγμών του αποδεικνύουν το λάθος της επιλογής του συγκεκριμένου προσώπου.

Ελπίζουμε ότι είναι μια απλά ατυχής στιγμή στη θητεία της νέας δημοτικής αρχής Μαλτέζου ακόμα και αν έτυχε να είναι από τις πρώτες επιλογές που θεωρητικά θα έπρεπε να δίνουν το στίγμα της νέας φιλοσοφίας στον Δήμο μας».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis