home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Μία πολύχρωμη ζωηρή πομπή άνοιξε το Τριώδιο στο Ναύπλιο

Μια κεφάτη γιορτή που συνδύασε παράδοση, δημιουργία, μασκαράδες, χορό και τραγούδι στους δρόμους του ιστορικού Ναυπλίου.
Τριώδιο Ναύπλιο

Το φετινό Τριώδιο στο Ναύπλιο άνοιξε με μια ζωηρή πομπή γεμάτη ήχους και χρώματα, δίνοντας έτσι το σύνθημα για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις. Μασκαράδες με ποδήλατα και πατίνια άρχισαν την πομπή από την «Πέργκολα», κατευθυνόμενοι προς την πλατεία Τριών Ναυάρχων, ανοίγοντας τον χορό των εορτασμών.

Ο καρναβαλικός παλμός ενίσχυσε όλο και περισσότερο καθώς οι συμμετέχοντες συνάντησαν τις χορευτικές ομάδες, με την πολύχρωμη πομπή να καταλήγει στην πλατεία Συντάγματος, με τη συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ναυπλίου.

Στα πλαίσια της γιορτής, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να εκφραστούν μέσω της δημιουργίας, καθώς το εργαστήριο Poeme τους καθοδήγησε στην κατασκευή οικολογικών μασκών με θέμα τα ζωάκια του δάσους. Επίσης, το Κέντρο Ειδικών Θεραπειών και Δημιουργικής Απασχόλησης «ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ» συμμετείχε με τη δημιουργία αποκριάτικων μασκών, ενώ εθελοντές πολίτες βοήθησαν στις κατασκευές, δίνοντας έμφαση στη συλλογική δημιουργία.

Οι εκδηλώσεις συμπληρώθηκαν με έναν χορό αγάπης και συμφιλίωσης, όπου ο καθένας συνέβαλε με τον τρόπο του στη δημιουργία ενός ποικίλμορφου παζλ, αντιπροσωπεύοντας τον κύκλο της ζωής και την ενότητα της κοινότητας.

Συμμετείχαν στις εκδηλώσεις χορευτικές ομάδες και πολιτιστικοί σύλλογοι όπως η χορευτική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασίνης, η Σχολή Χορού Τάτση, και πολλοί άλλοι, συμβάλλοντας στην πλούσια πολιτιστική παράδοση της περιοχής.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis