home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Κίνημα για την ανάσταση του Σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο – Έκκληση για δράση και συμμετοχή

Η Συντονιστική Επιτροπή ζητά ενημέρωση για την εφαρμογή των κεφαλαίων που είχαν προοριστεί για την αναβάθμιση της γραμμής Κόρινθος – Άργος – Ναύπλιο
Τραίνο σιδηρόδρομος Πελοπόννησος γέφυρα Αχλαδοκάμπου

Στην ανοιχτή σύσκεψη του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας, ο εκπρόσωπος του Κινήματος για τη Διάσωση και Επαναλειτουργία του Σιδηροδρόμου της Πελοποννήσου, Κώστας Μπρούσαλης, ανακοίνωσε την έναρξη μιας νέας φάσης δράσης για τη διατήρηση και επαναφορά του ιστορικού σιδηροδρόμου.

Μετά από ερώτηση προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου σχετικά με τη χρηματοδότηση του έργου, η Συντονιστική Επιτροπή ζητά ενημέρωση για την εφαρμογή των κεφαλαίων που είχαν προοριστεί για την αναβάθμιση της γραμμής Κόρινθος – Άργος – Ναύπλιο.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε η άφιξη κλιμακίου από την Ελβετία στις 15 Μαρτίου 2024 για εξέταση του δικτύου, ενώ οι προηγούμενες προσπάθειες για την αναβάθμιση της γραμμής Κόρινθος – Άργος – Τρίπολη – Καλαμάτα παραμένουν ανεκμετάλλευτες εδώ και 13 χρόνια.

Μετά την αποτυχία των μνημονιακών εποχών, η κοινωνία καλείται να συμμετάσχει ενεργά στο Κίνημα, ενώ προβλέπονται περαιτέρω παρεμβάσεις για να μην επιδεινωθεί κι’ άλλο η κατάσταση.

Με την υποστήριξη ειδικών του τρένου και την στήριξη των παρευρισκομένων, η προσπάθεια για τη διάσωση του σιδηροδρόμου αποκτά νέα δυναμική και προοπτικές.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis