home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Καλαμάτα: Βιοκλιματική ανάπλαση για την Πλατεία Φυτειάς

Η εταιρεία Ικτίνος Μονοπρόσωπη Ανώνυμη ανέλαβε το έργο
Πλατεία Φυτείας Καλαμάτα

Υπεγράφη την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024, από τον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλο και τον νόμιμο εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας ΙΚΤΙΝΟΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ με δ.τ. «ΙΚΤΙΝΟΣ ΑΕ», σύμβαση για την υλοποίηση του έργου: «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΑΝΑΠΛΑΣΕΩΝ ΣΕ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – “ΕΡΓΟ 1. ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΦΥΤΕΙΑΣ”».

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού μελέτης 225.000€, που έλαβε έκπτωση 16,98% και που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο και από Δημοτικούς Πόρους.

Στόχος της παρέμβασης είναι ο κοινόχρηστος αυτός χώρος να αποκτήσει χαρακτηριστικά τέτοια, ώστε να αποτελέσει ένα νέο ζωντανό κύτταρο του αστικού ιστού με λειτουργία που θα αναβαθμίσει και την αισθητική, αλλά και την ποιότητα ζωής σε επίπεδο γειτονιάς, μέσω ενός έργου ριζικής ανάπλασης σύμφωνα με τις αρχές του περιβαλλοντικού και βιοκλιματικού σχεδιασμού.

Οι βασικοί στόχοι της ανάπλασης είναι οι εξής:

– Αισθητική αναβάθμιση

– Δημιουργία «πράσινης» πλατείας και βελτίωση του μικροκλίματος

– Δημιουργία χώρου ενδιαφέροντος που θα παρακινεί τον κάτοικο και τον περαστικό να την περιηγηθεί (στόχος είναι η πλατεία να σφύζει από ζωή και να αποτελεί το νέο τοπωνύμιο της γειτονιάς, το νέο κέντρο ενδιαφέροντος για μικρούς και μεγάλους).

Σε ότι αφορά στον αστικό εξοπλισμό του υπό ανάπλαση χώρου, προβλέπονται καθιστικά (παγκάκια), καλαθάκια μικρο-απορριμμάτων και μια μεταλλική βρύση πόσιμου νερού.

Τέλος, προβλέπεται η κατασκευή νέου δικτύου ηλεκτροφωτισμού που θα αποτελείται από φωτιστικά σώματα τεχνολογίας «LED» τοποθετημένα σε ιστούς ύψους 5,0 μ, καθώς και η ηλεκτρομηχανολογική εγκατάσταση (πίνακας, αυτοματισμοί, καλωδιώσεις, σωληνώσεις, φρεάτια, γειώσεις, παροχές, κλπ) του υδάτινου στοιχείου (συντριβανιού) που θα κατασκευαστεί στην πλατεία «Φυτειάς», του Δήμου Καλαμάτας.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis