home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Απεργιακή κινητοποίηση στην πύλη του νοσοκομείου

Το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ναυπλίου ενώνει την φωνή του με τους υγειονομικούς όλης της χώρας
Νοσοκομείο Ναυπλίου διαμαρτυρία (1)

Το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ναυπλίου ενώνει την φωνή του με τους υγειονομικούς όλης της χώρας και καλεί τα σωματεία, τους φορείς και συνολικά τον λαό της Αργολίδας να στηρίξουν με κάθε τρόπο την απεργιακή κινητοποίηση, την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου, στην πύλη του νοσοκομείου Ναυπλίου, στις 10:00 πμ.

Το Σωματείο δηλώνει τη συμμετοχή του στη Γενική Απεργία την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου και στο συλλαλητήριο των σωματείων στην πλατεία Αγίου Πέτρου στο Άργος, στις 10:30 πμ.

Όπως αναφέρει στο κάλεσμά του το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ναυπλίου:

«Οι υγειονομικοί οργισμένοι βλέπουν την κυβέρνηση και τον υπουργό Υγείας να επιχειρούν την ολοκληρωτική διάλυση του ΕΣΥ, κάνοντας ότι μπορούν για να αυξηθεί το κύμα φυγής υγειονομικών από το ΕΣΥ, το ΕΚΑΒ, την Πρόνοια.

«Η πολιτική του “κόστους – οφέλους”, που έκοψε το νήμα της ζωής στους συνανθρώπους μας στο έγκλημα των Τεμπών πριν από έναν χρόνο, ευθύνεται και για τα τραγικά αδιέξοδα με τα οποία ερχόμαστε αντιμέτωποι καθημερινά οι εργαζόμενοι στο δημόσιο σύστημα Υγείας και οι ασθενείς μας. Ανάμεσα στα εκατομμύρια λαού που ξεχύθηκαν στους δρόμους δίνοντας υπόσχεση ότι το έγκλημα δεν θα ξεχαστεί ήμασταν και εμείς. Όπως και τότε έτσι και τώρα θα είμαστε εκεί. Δίνουμε το “παρών” στο μεγάλο απεργιακό προσκλητήριο Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων, Σωματείων.

Η κυβέρνηση της ΝΔ απογειώνει την πολιτική της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης της Υγείας. Αντί να προσλάβει όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό για να λειτουργήσουν οι κλειστές χειρουργικές αίθουσες και να μπορούν όλοι οι ασθενείς να χειρουργούνται έγκαιρα, χωρίς να αναγκάζονται να ξαναπληρώσουν, επιβάλλει νόμιμο κρατικό “φακελάκι” μέχρι και 2.000 ευρώ στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία. Οι υπόλοιποι ασθενείς καταδικάζονται να περιμένουν στις ψηφιακές λίστες αναμονής.

Η προσπάθεια από την πλευρά της κυβέρνησης να καλλιεργήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό, να στρέψει τον λαό εναντίον μας δείχνει ότι πιέζεται! Λέει ότι για να ικανοποιήσει το αίτημά μας για διπλασιασμό των αποδοχών όλων των υγειονομικών χρειάζεται να επιβάλει έναν επιπλέον ΕΝΦΙΑ. Δεν λέει όμως ότι ο κρατικός προϋπολογισμός του 2024 προβλέπει κρατικές επιδοτήσεις ύψους 8,5 δισ. για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Άδεια κρατικά ταμεία για τους μισθούς μας, γεμάτα για την ενίσχυση των κερδών των λίγων! Αλήθεια, δεν ξέρει τίποτα για τις 58 ειδικές φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών, για τον “αναβαλλόμενο” φόρο των τραπεζιτών; Αρνούνται να ικανοποιήσουν τα αιτήματά μας όταν οι μεγαλομέτοχοι πληρώνουν φόρο μερισμάτων μόλις 5%!

Στα Νοσοκομεία έχουμε 40.000 κενές οργανικές θέσεις και υπηρετούν 20.000 συμβασιούχοι. Οι μισοί σχεδόν εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, στο ΕΚΑΒ, στην Πρωτοβάθμια και στις προνοιακές μονάδες είναι συμβασιούχοι. Εφέτος το χειμώνα δουλεύουμε στα Νοσοκομεία με 3.000 λιγότερο προσωπικό από πέρυσι, λόγω μαζικών αποχωρήσεων και μηδενικών προσλήψεων. Το κύμα φυγής πέραν των άλλων αιτιών (χαμηλοί μισθοί, συνεχής κοροϊδία με την ένταξη στα ΒΑΕ, δυσμενείς συνθήκες εργασίας) ενισχύεται από την άρνηση της κυβέρνησης για την απευθείας μονιμοποίηση των συμβασιούχων που εργάζονται επί πολλά έτη με συνεχείς ανανεώσεις και είναι αυτονόητο ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, πολέμησαν στη πρώτη γραμμή της πανδημίας(ορισμένοι χάνοντας τη ζωή τους) και ως αναγνώριση εισπράττουν τη διαρκή ομηρία και ανασφάλεια. Με απολύσεις των ΣΟΧ στην καθαριότητα, φύλαξη, εστίαση όταν ολοκληρώνονται οι διαγωνισμοί, παρότι γνωρίζουν ότι η απόλυση των συμβασιούχων οδηγεί σε κατάρρευση τα Νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ, την πρωτοβάθμια περίθαλψη, την Πρόνοια.

Κερδισμένοι είναι οι ιδιοκτήτες διαγνωστικών κέντρων, ιδιωτικών κλινικών, ασφαλιστικών και φαρμακευτικών εταιρειών (ο τζίρος των ιδιωτικών κλινικών αγγίζει τα 2 δις), αποδεικνύοντας, για άλλη μια φορά, ότι όταν για τις λαϊκές οικογένειες η υγεία αποτελεί «ατομική ευθύνη», για τους επιχειρηματικούς ομίλους γίνεται πεδίο τεράστιας κερδοφορίας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Αυξήσεις 20% στους μισθούς. Επαναφορά 13ου – 14ου μισθού. Μισθολογική αναγνώριση της προϋπηρεσίας των ετών 2016 – 2017.
  • Αύξηση και επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες υγείας και το ΕΚΑΒ. Ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες.
  • Να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος. Μονιμοποίηση, με νομοθετική ρύθμιση, όλων των συμβασιούχων (επικουρικών, ΣΟΧ, μέσω ΔΥΠΑ και ΕΟΔΥ, ειδικευόμενων νοσηλευτών).
  • ΟΧΙ στη λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης σε Υγεία, Πρόνοια και Κοινωνική Ασφάλιση.
  • Να μην κατατεθεί το νομοσχεδιο που συνεχίζει το έγκλημα της υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης των δημόσιων μονάδων ψυχικής υγείας και απεξάρτησης.
  • Να μπει τέλος στο αίσχος των μετακινήσεων.
  • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα Υγείας. Κατάργηση κάθε είδους πληρωμών των ασθενών.
  • Δωρεάν Υγεία για όλο τον λαό!»

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis