home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Από την Intel στο Κρανίδι: Νανοτεχνολογία και μικροτσιπ με τον Κώστα Αλεξάνδρου

Ο ομιλητής παρουσίασε τη Νανοτεχνολογία, τη Τεχνητή Νοημοσύνη και τη λειτουργία και κατασκευή των μικρο- τσίπ ώστε να γίνουν προσεγγίσιμες έννοιες για το νεανικό κοινό
Τεχνολογία τεχνητή νοημοσύνη

Το Γενικό Λύκειο Κρανιδίου υποδέχθηκε τον Κώστα Αλεξάνδρου, με καταγωγή από το Κρανίδι, επιστήμονα – ερευνητή στην Intel. Κατά την διάρκεια της ομιλίας του, μέσα στην αίθουσα εκδηλώσεων, γεμάτη από μαθητές και μαθήτριες του Γενικού Λυκείου, του ΕΠΑΛ Κρανιδίου και του ΕΕΕΕΚ Ερμιονίδας, είχαν την μεγάλη ευκαιρία να δουν, να ακούσουν, να κατανοήσουν, να ανακαλύψουν αυτό το χωρίς τέλος πεδίο έρευνας, αυτό που έχει ήδη αλλάξει τον κόσμο, αυτό που οδηγεί την ανθρωπότητα σε διαφορετική θεώρηση των αντικειμένων και όλων των φυσικών στοιχείων σε σχέση με την παραδοσιακή επιστημονική προσέγγιση.

Οι πληροφορίες ατελείωτες, οι εξελίξεις ταχύτατες προς βελτίωση των ανθρώπινων αναγκών, ακόμα και στην πρόληψη και προ-διάγνωση ασθενειών.

Οι ερωτήσεις των μαθητών/ τριών είχαν την μορφή καταιγισμού, ερωτήσεις απλής επιστημονικής σκέψης, ερωτήσεις ηθικών διλλημάτων, ερωτήσεις για το μέλλον στον πλανήτη και πολλά άλλα που πραγματικά ο χρόνος κύλησε απίστευτα γρήγορα χωρίς να έχουν καλυφθεί όλες οι απορίες, παρά την αμεσότητα και την ταχύτητα των απαντήσεων του ομιλητή.

Ο ομιλητής παρουσίασε τη Νανοτεχνολογία, τη Τεχνητή Νοημοσύνη και τη λειτουργία και κατασκευή των μικρο- τσίπ ώστε να γίνουν προσεγγίσιμες έννοιες για το νεανικό κοινό.

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis