home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Απίστευτο περιστατικό bullying στο Άργος – 30 άτομα περικύκλωσαν και ξυλοκόπησαν 16χρονη μαθήτρια και τον φίλο της

Η 16χρονη μαθήτρια της Α’ λυκείου έχει πάθει κάκωση ύστερα από γροθιά που δέχτηκε, ενώ χτύπησαν και τον φίλο της την ώρα του διαλείμματος μέσα στον χώρο του σχολείου
School bullying σε σχολεία της περιοχής

Ένα απίστευτο περιστατικό bullying σημειώθηκε σε σχολείο του Άργους στις 9 Φεβρουαρίου, όταν μια 16χρονη μαθήτρια και ο φίλος της περικυκλώθηκαν από 30 άτομα και ξυλοκοπήθηκαν από άλλους 3 μαθητές.

Η 16χρονη μαθήτρια της Α’ λυκείου έχει πάθει κάκωση ύστερα από γροθιά που δέχτηκε, ενώ χτύπησαν και τον φίλο της την ώρα του διαλείμματος μέσα στον χώρο του σχολείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, το περιστατικό συνέβη στο 1ο ΕΠΑΛ Άργους και έχει φτάσει στο γραφείο του Πρωθυπουργού αλλά και στο γραφείο της υφυπουργού Παιδείας κας Ιωάννας Λυτρίβη μετά από ηλεκτρονικό μήνυμα που έστειλαν οι γονείς της μαθήτριας.

Η μητέρα του αγοριού σημειώνει πως έχει γίνει μήνυση για αμέλεια εποπτείας ανηλίκου κατά παντός υπευθύνου.

Οι γονείς και δύο των παιδιών επισημαίνουν την αδιαφορία των εκπαιδευτικών, αλλά και το γεγονός ότι από την διεύθυνση του σχολείου θέλουν να υποβαθμίσουν το περιστατικό.

Ακόμα, ο συνήγορος της οικογένειας της 16χρονης μαθήτριας κ. Βαγγέλης Λαμπρόπουλος ανέφερε στο protothema.gr ότι «πρόκειται για ακόμη ένα δυσάρεστο περιστατικό ενδοσχολικής βίας κάτι για το οποίο είμαστε αντίθετοι. Δυστυχώς είναι ένα φαινόμενο το οποίο αυξάνεται διαρκώς και παρατηρείται έντονα τα τελευταία χρόνια και εκτιμώ ότι οφείλεται στην απομόνωση των παιδιών που βλέπουν συνεχώς ταινίες και παίζουν ηλεκτρονικά παιχνίδια βίας».

Τι λέει η μητέρα της 16χρονης

Η μητέρα της 16χρονης μαθήτριας περιγράφει το περιστατικό λέγοντας πως «με προτροπή μιας άλλης μαθήτριας είκοσι με τριάντα μαθητές του ΕΠΑΛ περικύκλωσαν το παιδί μου και το συμμαθητή της και τρεις από αυτούς τους χτύπησαν. Η κόρη μου έπαθε κάκωση από γροθιά που δέχτηκε ενώ χτύπησαν και τον φίλο της. Η κόρη μου είναι στην πρώτη λυκείου και υπήρχε μια διένεξη με μια συμμαθήτριά τους και αυτή οργάνωσε όλο αυτό. Φώναξε παιδιά της τρίτης λυκείου και όταν ρωτήσαν η κόρη μου και ο φίλος της τι συμβαίνει άρχισαν τρία άτομα να γρονθοκοπούν το αγόρι και ένας από αυτούς της έριξε μπουνιά. Το περιστατικό συνέβη στο διάλειμμα και τελείωσε όταν χτύπησε το κουδούνι για να μπουν στις αίθουσες και όταν πλησίασε ένας καθηγητής αφού είχε προηγηθεί το ξύλο. Όλοι προσπάθησαν και προσπαθούν ακόμη να καλύψουν τη θέση τους».

Ακόμα, η μητέρα επισημαίνει ότι το σχολείο δεν την ενημέρωσε για όσα συνέβησαν στον χώρο του σχολείου αλλά έμαθε για το περιστατικό από την κόρη της.

Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Με πήρε τηλέφωνο το παιδί και αφού την πήρα πήγαμε στο νοσοκομείο. Την άφησα στο νοσοκομείο με τους γονείς του άλλου παιδιού που είχαν χτυπήσει και επέστρεψα στο σχολείο όπου κανείς από την διεύθυνση δεν με είχε ενημερώσει. Πήγα στη διεύθυνση χωρίς να μου δίνουν απαντήσεις».

Η μητέρα της μαθήτριας πήγε στο Τμήμα Ασφαλείας όπου κατέθεσε μήνυση και πλέον η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης. Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσαν και οι γονείς του 16χρονου μαθητή ο οποίος υπέστη κακώσεις και μώλωπες από τα χτυπήματα.

Τι λέει η μητέρα του αγοριού

Η μητέρα του νεαρού αγοριού που υπέστη κακώσεις και μώλωπες αναφέρει στο protothema.gr:

«Αρχικά να σας πω ότι έχουμε καταθέσει μήνυση για τον ξυλοδαρμό του παιδιού μας αναφέρουμε τα ονόματα των παιδιών που χτύπησαν τον γιο μου και τη συμμαθήτριά του. Τα δυο από τα τρία τα γνωρίζουμε το τρίτο δεν το γνωρίζουμε ακόμη. Έχουμε κάνει μήνυση για αμέλεια εποπτείας ανηλίκου κατά παντός υπευθύνου και προχωράμε. Ο γιος μου προσπαθεί, το χτύπησαν στην κοιλιά και στον ώμο. Έγινε κάκωση στον ώμο και πονούσε πολύ στην κοιλιά από τα χτυπήματα. Αφού τον έσπρωξαν τον έριξαν κάτω και τον χτυπούσαν στην κοιλιά. Το παιδί ήταν φοβισμένο και τα πρώτα βράδια ξυπνούσε και φώναζε “μη με χτυπάτε”. Το ένα από τα παιδιά που χτύπησαν τον γιό μου και τη συμμαθήτριά του είναι 17 ετών από άλλο σχολείο ο άλλος είναι μέσα από το σχολείο επίσης 17 ετών και ο πρώτος είναι φίλος του αδερφού της κοπέλας από την οποία έγινε η παρότρυνση για να γίνει ο ξυλοδαρμός”.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis