home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Γ. Γαβρήλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ στέκεται σταθερά και έμπρακτα στο πλευρό των αγροτών

Γιώργος Γαβρήλος

Ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Γαβρήλος αναφορικά με το αγροτικό ζήτημα σημειώνει: «Η κρίση του πρωτογενούς τομέα, συνολικά, είναι βαθιά και αυξανόμενη. Το ποτήρι ξεχείλισε.

Οι παλινωδίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης σχετικά με τη διανομή των επιδοτήσεων, το κάθε μέρα όλο και πιο υψηλό καλλιεργητικό κόστος εξαιτίας του κύματος ακρίβειας και αισχροκέρδειας που έχει φέρει η ΝΔ, αλλά και τα όσα αποκαλύφθηκαν για την αποτυχία της χώρας στη διαπραγμάτευση της νέας ΚΑΠ, είναι πρόδηλα των σχεδιασμών αυτής της Κυβέρνησης να συρρικνώσει ακόμη περαιτέρω τον αγροτικό τομέα. Απέναντι σε αυτές τις ανάλγητες πολιτικές και τον εμπαιγμό της Κυβέρνησης, οι αγρότες διεκδικούν αξιοπρέπεια και την ευκαιρία να ζήσουν τις οικογένειές τους από τη γη τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ στηρίζει απερίφραστα και με όλες τους τις δυνάμεις το αγροτικό κίνημα, ενώ στέκεται αρωγός σε όλα τα ζητήματα:

  1. Σε κεντρικό επίπεδο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης απάντησε με 8, κοστολογημένες προτάσεις στα κρίσιμα θέματα των αγροτών, μεταξύ των οποίων κατάργηση του ειδικού φόρου στα καύσιμα για το αγροτικό πετρέλαιο, μείωση του ΦΠΑ στον υπερμειωμένο συντελεστή (από 24% στο 6%), πλαφόν στο αγροτικό ρεύμα, επιδότηση ζωοτροφών και λιπασμάτων ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι αυξήσεις που έχουν παρουσιαστεί, κα.
  2. Σε τοπικό επίπεδο, και ειδικά για το μεγάλο θέμα των υπέρογκων λογαριασμών της ΔΕΗ προς τους ΤΟΕΒ Αργολίδας και της διακοπής του ρεύματος του κεντρικού αντλιοστασίου στον Νομό, προσωπικά έχω προβεί σε κατάθεση σχετικής Ερώτησης (06/01/2024) με ταυτόχρονη πρόταση για διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους των χρεών των ΤΟΕΒ, που βαραίνουν την λειτουργία τους και πνίγουν τους αγρότες. Οι απαντήσεις που λάβαμε από τις αρμόδιες Υπηρεσίες των Υπουργείων ήταν γενικές και αδιάφορες, αποτύπωση της πολιτικής λογικής της ίδιας ίδια της Κυβέρνησης προς τους παραγωγούς.
  3. Τέλος, με κοινή πρωτοβουλία, έχουν λάβει χώρα συναντήσεις στις οποίες έχω συμμετάσχει με τα ΔΣ των ΤΟΕΒ Αργολίδας, όπου έχουμε συζητήσει αναλυτικά τα κρίσιμα θέματα που τους απασχολούν. Μάλιστα, για το κρίσιμο θέμα του νερού Αναβάλου και του κόστους ενέργειας, εκκρεμεί σύσκεψη σε επίπεδο Περιφέρειας για τον συντονισμό μελλοντικών παρεμβάσεων, που όμως ακόμη δεν έχει οριστεί.

Η Αξιωματική Αντιπολίτευση είναι σταθερά προσανατολισμένη στην υπεράσπιση των δίκαιων αιτημάτων όσων πλήττονται από τις πολιτικές αυτής της Κυβέρνησης. Το να αφήνονται στον δημόσιο διάλογο, υπόνοιες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ δεν είναι παρών, αναιρεί όλες τις παραπάνω ενέργειες και δεν ωφελεί τελικά σε τίποτα τον εν εξελίξει αγώνα των αγροτών. Ο σκοπός δεν είναι να καμφθεί το μέτωπο, αλλά να δυναμώσει και να κερδίσει».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis